Viktväktarna?

Sitter vid datorn och lyckas hela tiden komma åt en banner för Viktväktarna. Har nog öppnat deras sida ungefär 15 gånger nu. Ett tecken inför nya året kanske?

Fyndat på rean!



Idag har vi varit i stan och fyndat lite. Handlade lite underkläder, en blus för £1.50 (det var nog det billigaste plagg jag nånsin köpt) och hudlotion på Body Shop. Härlig dag, men det har tyvärr inte blivit nån träning. Känner mig väldigt lat, men samtidigt avslappnad på ett sätt jag aldrig brukar vara annars. Känns rätt skönt faktiskt. Snart bara en dag kvar 2009. Tiden går verkligen sjukt fort. Har varit här i ungefär ett och ett halvt år nu. Otroligt!

Nintendo Wii Sports



A beställde ett Nintendo Wii på mellandagsrean och imorse kom det. Det tog max fem minuter från att vi hade satt igång Wii Sports innan han hade slagit sönder taklampan i vardagsrummet. En kvart senare hade jag gett den nådastöden så det var inte en enda liten bit kvar av den. Jaja, det var väldigt kul i alla fall. A spöar skiten ur mig i tennis och jag spöar honom i bowling. Alltså vill jag spela bowling hela tiden och han tennis. Hoppas att det bränner lite kalorier i alla fall för jag kan inte hålla mig från godsakerna fastän det är vardag. Jag har tappat min mojo!!!!

Har varit på Morrison´s idag och trängts med folk. De hade svensk daimtårta så jag köpte en som vi ska äta på nyårsafton. Så köpte jag några svenska cider också. Blir alltid så glad när jag ser nåt svenskt.

Vägde mig!



Har flera dagar haft ångest för att ställa mig på vågen. Har ätit så många pepparkakor att jag börjar jag tro att jag lider av pepparkaksberoende. Måste verkligen finnas en sjukdom som beskriver mitt förhållande till pepparkakor. A tyckte inte att jag skulle väga mig förrän jag gått tillbaka på diet igen, men plötsligt stod jag uppe på den ändå. Var skitnervös när jag klev upp, men otroligt nog vägde jag 300 gram mindre än på julafton. Blev väldigt lättad kan jag säga.

God fortsättning!

Jahapp, så var julen 2009 över. Vi firade svensk jul på julafton och engelsk jul på juldagen. Det har väl dessvärre slunkit ner alldeles för mycket godsaker, men jag får köra på den gamla klassikern att det inte vad man äter mellan jul och nyår som gör en tjock. Har tränat en timme idag och det var ju bra. Sedan slutade jag vara duktig och gjorde chokladbollar. Har bara smakat degen, men det är ju verkligen bland det godaste som finns. Tror inte jag har ätit en hemmagjord chokladboll sedan jag var liten. Mums!

A var lite rolig idag. Jag hade fått en stor kakburk med choklad i julklapp. Den öppnande han för en stund sedan och deklarerade generöst att jag gärna fick smaka. Tro fan det, sa jag. Det är ju min choklad. Jaha, just ja sa han glatt. Han har selektivt minne ibland. Äta sin frus choklad!? Värre än otrohet ju.... nästan i alla fall ;-)

Hoppas alla har haft en skön jul. God fortsättning!

Fetare?

Började dagen med att trängas i mataffärer. Usch! Det postitiva med det är att dagen bara kan bli bättre. Tom att städa kändes kul i jämförelse. Har tränat en timme , men det satt långt inne idag också. Blev sjukt trött, men nu blir det nog två dagars vila. Ska bli riktigt skönt med jul nu. Ser fram emot att få äta lite svensk julmat imorgon och engelskt julbord på juldagen. Känner mig redan fetare. Hoppas att det bara är i huvudet.

Skärpning!

Tycker det är lite svårt när ens vanliga rutiner bryts. Kom inte upp på crosstrainern förrän klockan var över fem idag. Var så nära att jag hoppade över idag. Måste se till att skärpa mig alltså. Visst att man äter mer nu i juletid, men nog tusan ska man kunna hålla uppe träningen tycker jag.

Igår blev jag klippt av en fantastisk frisör. A! Han är så rolig. Har sina idéer om hur jag ska klippas och så kör han på bara. Önskar jag hade lite av hans självförtroende. Har tonat håret idag, så nu känner jag mig lite mindre vinterglåmig även om jag fortfarande ser ut som ett trött litet spöke.

Har gjort Mozartkulor idag och faktiskt ätit en också. Gud så gott! Nu får det allt bli julafton som man får smaka allt gott.

Min man skulle bli en riktigt dålig brottsling



Idag har julbaket fortsatt. Tack och lov gick det mycket bättre idag. Först gjorde jag vita nougatgömmor och sedan jordnötskakor. Tydligen är A inte så rädd för mig som man skulle tro. Jag hade sagt att kakorna skulle sparas till jul, men ändå gömde han inte ens bevismaterialet när han skrutit sig en bit i smyg. En kniv nedkletad med choklad låg så fint brevid kakan där det saknades ett hörn. Han måste nog träna en hel del om han skulle få för sig att slå sig in på brottets bana nångång.

En annan sak som gick bättre idag var träningen. Plötsligt orkade jag köra en timme igen. Väldigt skönt. Ska försöka vara duktig med träningen i jul.

Shopping gör mig glad!



Såg den här veckan för några veckor sedan, men då hade de inte min storlek. Det krossade mitt hjärta. Jag var allvarligt talat helt deppig. Igår hittade jag den och då hade den gått ner i pris också. Bara £ 10!

Skitkola!



Jag hade hittat ett sånt smarrigt recept på chokladkola med apelsinsmak som jag skulle göra idag. Satte glad i hågen på lite julmusik och började koka kola. Allt gick fint, men när jag skulle ha i chokladen skar sig skiten fastän jag gjorde precis som det stod i receptet. Arg som tusan slängde jag allt och fick diska grytan i evigheter innan den var ren. När jag lugnat ner mig lite googlade jag på hur man skulle undvika att det skar sig. Hittade tipset att man skulle hälla över kolan i en skål istället för att ha kvar den grytan för att undvika att det blev för varmt. Fortfarande lite glad och hoppfull satte jag igång igen, även om jag var lite mer tveksam den här gången. Den skar det sig inte andra försöket, men den blev torr på nåt vis. Vet inte om jag misslyckades igen eller om det ska vara så. Varken tålamodet eller grädden räckte dock till ett till försök så nu blir det lite halvdana chokladkolor till jul.

Snö snö snö

Igår när A kom hem hade han varit och köpt en elektrisk filt till mig. Gud va varmt och skönt det blev i sängen. Äntligen kunde jag kunde sova gott igen. Han skämmer verkligen bort mig. Eller så har han tröttnat på att höra min klagan när jag fryser och trycker mina iskalla fötter mot honom i sängen.

Hade gått ner mellan 500-800 gram den här veckan. Vet inte hur jag ska räkna för förra veckan vägde jag mig två gånger och fick olika vikter. Jaja, det är december och jag går ändå ner lite så det känns helt ok. Har vant mig nu vid att det kryper ner och inte rasar som det gjorde förrut.

Det har snöat massor här och det är så fint ute. Var på marknad och gick runt i affärer hela dagen. Ska fota det jag köpte imorgon när det är ljusare. Ikväll har det blivit lasagne. Varit sugen på det hela veckan.

Midvinternattens köld är hård



Imorse när vi vaknade var det 12 grader. Inne alltså! Inte underligt att jag höll på att frysa ihjäl under natten. Men nu känns det verkligen juligt. Vi har snö! Jättehärligt. Snart kommer A hem och då är det jullov. Ska bli så himla skönt.

Blev världens gladaste igår när jag äntligen fick mina paket från Sverige. Tänk att lite svenskt godis kan få en dansa runt av glädje. Tjohoo! Hade fått Dumle, Zoo, Käck och Guldnougat. Gud så gott det ska bli. Dessutom hade pappat skickat pärlsocker så nu kan jag baka kanelbullar. Härligt. Fick bilder från bröllopet också. Jättekul att se. A säger att det är stor skillnad på min kropp sedan i somras, men jag vet inte riktigt om jag håller med.

Träningen igår gick jättedåligt. Vet inte om jag tappat all kondition eller om den nya tränaren är mycket trögare. Höll tusan på att dö alltså. Hoppas det går bättre idag.

Flintis med blåöga?

Har skaffat tabletter som ska vara bra för hår och naglar. Jag håller ta mig tusan på att tappa allt mitt hår och jag gissar att det är viktminskningen som ställer till det. Inte så kul. Försöker tvätta det mindre och med lite extra vitamintillskott så hoppas jag att det ska fungera så att jag inte ser ut som Skalle-Per lagom till nyår.

Fick en rejäl snyting av dammsugarmunstycket idag när jag städade. Jag tar verkligen rekord i klantighet. Skulle bära ner dammsugaren från övervåning och plötsligt kommer munstycket liksom farande genom luften och träffade mig rakt i ansiktet. Fasen va ont det gjorde. Jag blir en flintis med blåöga kanske om jag har otur.

Bortsett från smällen så är det himla skönt att ha det städat i alla fall. Älskar när det är nystädat. Får väl njuta av ordningen nån timme till innan A kommer hem. Då brukar det ganska snart vara rörigt igen. Om jag har rekord i klumpighet så vinner han förstapris i stökighet.

Nu ska jag hoppa upp på nya crosstrainern. Ska bli riktigt skönt faktiskt. Över en vecka sedan sist nu och det går ju inte för sig.


Mer jul!



Nu får det vara slut på den lite mer "stilrena" julen jag haft här hemma med bara lite silver och vitt. Det blir ju inte jul med sånt tråkigt pynt så idag köpte jag den här lyktan istället och lite röda ljus. Genast känns bättre och mer juligt.

Har kollat på en kjol på HM hela hösten, men varit lite för snål för att köpa dem. Idag var den på rea så jag fick den för mindre än halva priset, bara £7. Så lustigt att man inte vet vad man har för storlek längre. Fick ta med mig flera storlekar in i provhytten innan jag hittade rätt. Förrut fick man alltid ta den största, men tack och lov är den tiden över.

Julträningen är räddad

Idag kom äntligen den nya crosstrainern så julträningen är räddad. Härligt! Hoppas verkligen vi ska slippa problem med den här. Ska det bli tredje gången gillt?

Några paket från Sverige har det däremot inte dykt upp. Så himla tråkigt! Jag vill ha dem nu nu nu.

Funderar lite på hur man ska lägga upp dieten under jul. Antingen satsa på att hålla vikten eller rent av ge sig på att gå ner? Nä man kanske ska vila sig lite över helgerna. Får se hur det blir.

Ingen crosstrainer i sikte

Ingen crosstrainer idag heller och inga paket från Sverige. Jag vill träna ju!

Trots att jag inte tränat var vågen rätt snäll mot mig imorse. Har inte ätit så mycket i helgen som jag brukar. Inte ens en enda lussebulle trots att det var både tredje advent och Lucia. Jaja, det tar jag säkert igen till jul. Vill vara så duktig jag bara kan nu så att jag verkligen kan njuta av julen sedan.


Mardrömsshopping

Idag har vi varit och storhandlat på Morrisons. Vilken mardröm! Packat av folk förstås och jag kände mig svimfärdig och illamående hela tiden. Vi skulle ta en taxi hem så vi laddade upp med dricka, konserver och annat tungt så att vi inte behöver bära på sådant senare. När vi skulle betala började tanten bakom oss i kön packa upp sina varor på bandet samtidigt som jag, så mina varor inte fick plats. Gud vad jag var på dåligt humör. Om blickar kunnat döda. Jag flyttade köpinnen så hennes varor trillade, men sa naturligtvis inget till henne. Jag är ju svensk.

När vi äntligen kom hem hade vi hallen och köket fullt av kassar och ingen plats. Mardröm igen. Försökte dricka och äta lite pastasallad för att få energi tillbaka, men det hjälpte inte alls. Känner mig bara orkeslös och proppmätt av nån anledning. Jaja nu är allt upppackat i alla fall, så jag ska inte klaga. Hade tänkt äta tacos ikväll, men vi får se hur det blir med den saken. Känner mig inte särskilt sugen på att äta alls.

Hade gått ner hela..... håll i er nu.....400 gram!!! Fattar tusan inte varför jag inte går ner längre, men strunt samma. 400 gram neråt är bättre än 400 uppåt. Jag försöker numera se till helheten. Visst har jag blivit klok ;-)

Lilla fröken otålig

Vi skulle istället för reservdelar få en helt ny crosstrainer och den skulle komma idag. Har väntat och väntat, men självklart kom den inte. Fick ett mejl ikväll att firman som skulle kört ut den inte hade hunnit. Nä jag märkte det liksom. Hatar att gå hemma och vänta förgäves. Väntar på två paket också, men de har inte heller kommit. Suck!

Har fått upp lite mer julpynt, men är ändå inte helt nöjd. Ska upp på vinden imorgon och se om A har nåt julpynt vi kan sätta upp. Ska bli mer pepparkakor i helgen också, så att man inte riskerar att bli utan till jul. Det vore INTE bra. Jul utan pepparkakor.....otänkbart!

Inte ett gram och inte en kula!



Det blev en promenad till stan igår. Tog ungefär 90 minuter och sedan gick jag runt några timmar i stan så några kalorier brände man väl. Fast det kan man inte tro om när kollar vågen. Vet inte vad som hänt. Den står helt stilla. Vet att det är helt naturligt att det stannar upp och särskilt när man gått ner så mycket i vikt, men det är ändå såååå frustrerande. Jaja, jag kämpar på i alla fall. Det kommer att kännas så mycket bättre att njuta av godiset till jul om jag vet att jag gjort allt jag kunnat innan.

Letade blanka röda kulor i säkert tio affärer igår, men hittade inga. De måste ha tagit slut. Jättesynd, för jag var verkligen sugen på just såna. Inga matta tråkiga eller med nåt mönster på. Bara blanka härliga julgranskulor. Ska det vara så svårt eller? Letade knäckformar också, men hittade förstås inga. Har de inget viktigt i det här landet? Fast jag var lite glad ändå när jag kom hem. När jag stod och väntade på bussen hem så kom en kille fram och frågade om jag ville ha hans biljett, så jag fick åka gratis. Pengarna är väl egentligen strunt samma, men det är alltid roligt när folk faktiskt är snälla.

100 trappor!

Jag lider av CTA. För er som inte hört talas om det mycket allvarliga tillståndet så betyder det crosstrainerabstinens. Saknar min tränare som står där alldeles övergiven i hörnet. Igår gick jag uppför hundra trappor som träning. Ingen aning hur många steg det blev tillsist, men fasen va jobbigt det var. Känns ordentligt i låren idag, men det är ju bara bra.

Får se vad det blir för träning idag. Ska in till stan så kanske jag promenerar dit fastän jag egentligen vill göra nåt mer hardcore.

Neeeeeeeeeeeej!

Åh nej, min kära vän har svikit mig. Min crosstrainer har gått sönder. Igår när jag tränade lät den plötsligt väldigt konstigt och mycket riktigt så var det nåt fel på den. Tack och lov att jag har en händig karl som kan fixa den, men vi måste vänta på reservdelarna. Suck! Det här fick ju bara inte hända. Särskilt inte i lussebullarnas och pepparkakornas månad. Vet inte vad jag ska hitta på för träning nu. Att gå är ju sååå tråkigt. Att jogga ute bland folk och utsätta dem för den synen är inte heller att tänka på.

Ooops!

Åh vilken mysig helg det har varit. Fixade mer pynt och det blir bara juligare för varje dag som går. Bakade lussebullar som A tydligen fortfarande tror är matbröd. Han käkar dem som mackor med pålägg på.

Fick tips om att man kan göra risgrynsgröt av pudding rice (de har såklart inte grötris här) och igår gjorde jag ett försök. Det blev jättebra. Gud va gott det var. Älskar verkligen risgrynsgröt!

Så hade vi en liten julklappsdiskussion. A har tydligen köpt en praktisk sak till mig. Då sa jag att kvinnor inte vill ha praktiska saker, men att det säkert blir bra så länge det inte är nåt till köket. Först blev det alldeles tyst och sedan säger han ooops med ett leende. Hallå, känner han sin fru eller??!! Nädå, det blir säkert jättebra.... kanske :-)

Nej nu ska det bli träning här och försöka få bort lite av helgens synder. Tränade i alla fall igår också så helgen har inte varit så dålig. Lördagar är min vilodag. Skulle egentligen vilja köra varje dag, men jag tror att kroppen mår bra av att vila en dag.

I love Christmas

Jag tror knappt det är sant. Det är en stor ljus lampa uppe i himlen idag. Kan det vara solen?? Låter ju helt otroligt, men det verkar ta mig tusan som om vi har sol.

Inget har hänt på vågen den här veckan, men efter förra veckans utsvävningar känns det rätt ok ändå.

Nu ska vi iväg på marknad och se om vi hittar nåt fint julpynt. Jag vill inte ha tomtar och sånt utan mer saker i silver. Ljus, stjärnor, bjällror och sånt. Hoppas jag hittar nåt fint för det är verkligen inte nog juligt hemma än.

Trevlig helg!


Julgodis

Idag julpyntade jag lite hemma, men det blir så konstigt. Det är som om mitt svenska pynt inte går ihop med det engelska huset. Jaja, lite mysigt blev det i alla fall. Ska se om vi orkar iväg nånstans imorgon och skaffa lite mer ljus och sånt.

Tränande en timme idag, men fasen va jobbigt det var. A åt svensk varmkorv och makaroner till middag. Det var ännu jobbigare. Gud vad jag ville äta det. Så fick jag ett mejl med recept på julgodis från Matklubben.se. Vill INTE ha såna mejl. Allt jag vill är att äta julgodis och mysa, men ska inte falla i den fällan. Det är alldeles för tidigt för att jag börja julmysa. Så det så! Vill man vara fin (och hälsosam förstås) får man lida pin. I helgen blir det lussebullar i alla fall, så jag ska inte tycka för synd om mig själv.

Hemlängtan



Jag säger det igen. Morgonträning är verkligen inget för mig. Blir så otroligt mycket tröttare på morgonen än jag blir senare på dagen. Morgonträning tar helt klart knäcken på mig.

Var i stan igår och HERREGUD så mycket folk det var. Vågar knappt tänka på hur det ska bli närmare jul. Kommer nog att hålla mig borta därifrån så mycket som möjligt. Ska baka lussebullar till helgen så jag jagade jäst. Det är så himla svårt att hitta saker här tycker jag. Tillsist hittade jag på en affär som bakade bröd själva, så jag kunde köpa lite av deras stora jäst. Tänk så himla bekvämt det var då man bara kunde springa till kvartersbutiken i Bromma och skaffa det man behövde. Suck! Längtar nog hem lite idag känner jag.

Äntligen december


Äntligen är det december. Känns så himla skönt tycker jag. November är nog den månad på året jag gillar minst. Nu ser jag verkligen fram emot julen. Köpte en Aladdinask på Ikea och har redan visat A vilka han får ta och vilka han absolut inte får röra hihi. Var inne på raddajulen.nu igår och röstade på den vita godingen i mitten. Den ska jag äta på julafton.

Vågen var inte nådig när jag kom hem från Amsterdam, men redan imorse hade det mesta löst sig tack och lov. Jag kan verkligen skilja enormt mycket i vikt från dag till dag. Vet att väger mig för ofta, men hellre det än för sällan så att man plötsligt får en chock när man ställer sig på vågen. Det ska aldrig hända igen.

Körde drygt en timme och 20 minuter på crosstrainern igår på det högsta motståndet jag nånsin kört. Det kändes ordentligt i kroppen och efteråt hade stora problem att ta mig upp och ner för trappan. Härligt! Det kändes så skönt när vi iväg i helgen. Det regnade när vi skulle hem så vi småsprang hela vägen. Jag blev inte ens trött. Det är en sån härlig känsla när man kan röra sig lättare utan att bli andfådd.

RSS 2.0