Aj aj aj

Aj aj aj! Har knappt kunnat vara ute alls i det fina vädret idag för att jag brände mig igår. Bara suttit en stund i skuggan och läst lite. Känt mig helt febrig och matt hela dagen. Typiskt. Vi ska i alla fall grilla lite ikväll och det ska bli trevligt. Ska göra kycklingspett, men även grilla en liten bit falukorv från Ikea. Tänk att falukorv kan kännas så lyxigt.

Månadens mål

Idag lyckades jag nå månadens mål på ytterligare fem kilo. Resultatet den här veckan blev "bara" 0.7 kilo, men det struntar jag i. Istället för att vara jättestrikt för att kanske uppnå ytterligare 0.2 kilo så har jag faktiskt unnat mig lite godsaker idag. Bar hem fem kilo grillkol från affären idag och tänkte herregud det här bar jag på för bara en månad sedan. Nästa mål är att gå ner ytterligare fem kilo tills jag ska till Sverige i juli. Det kommer bli tufft eftersom det går lite långsammare nu, men det SKA gå.

Pink Lobster hälsar

Igår sa jag att solen aldrig sken ordentligt i England. Jag hade fel. Himlen var så blå idag som jag aldrig såg den på hela förra sommaren. Solade från halv elva till halv fyra och går numera under namnet Pink Lobster. Känns som att skinnet krympt en storlek under dagen.


Nej till fredagsmys

På vintern är det kallt och fuktigt i England. Nu är det varmt och fuktigt, men ingen sol. Jag blir galen. Man vill ju kunna sola. Nu blir man bara svettig och kladdig. Usch! Är ingen större fan av det engelska vädret.

Har fredagsmyslåten i huvudet idag. Jäkla OLW.  Jag är så sugen på chips, men det är ju inte ens att tänka på. Har 700 gram jag måste gå ner den här veckan för att klara månadens mål på fem kilo. Har inte misslyckats hittills och tänker inte göra det den här månaden heller. Så det så.


Yes yes yes

Min lärare ringde precis och sa att jag klarat kursen. Tjohooo! Kände jätteskönt. Samtidigt har det varit lite tomt att inte behöva plugga mer. Kändes som om man gjorde nåt meningsfullt med sitt liv och jag har ju faktiskt alltid varit lite av plugghäst.

Den stenhårda dieten fortsatte idag. Skithungrig såklart, men det får det vara värt. Träningen gick dåligt. Hade verkligen ingen ork så jag fick dela upp passet i två delar för att orka. Blir på så dåligt humör när jag inte orkar det jag vill. Man vill känna sig stark och bra ju.


Hårdbantning pågår



Nu har jag beställt klänningen till bröllopet. Det blev en storlek mindre än jag tänkt från början, så det blir till att köra stenhårt fram till juli. Ska ta fem kilo till och hoppas verkligen att den ska passa. Annars står jag där uppe i Lappmarken utan klänning att gifta mig i. Det går ju bara inte!

Jag är mest inne på klänningar och kjolar även till vardags när jag egentligen behöver bastoppar. Idag köpte jag i alla fall en rosa topp för £4 på Peacocks. Blir alltid så deppig av att köpa vardagskläder, men jag gillade rosafärgen på den här så jag var rätt glad ändå.

Herregud, jag ska gifta mig



Här är klänningen som Linda hittade åt mig. Tack Linda! Det var kärlek vid första ögonkastet, så det kommer förmodligen att bli denna jag gifter mig i till sommaren. Allt känns plötsligt så mycket mer verkligt när jag hittat klänningen jag vill ha. Jag ska gifta mig! Herregud! I morse skuttade A ur sängen och sa "idag är en STOR dag". Han ska till Register Office och registrera att vi ska gifta oss.

Bröllopsfrisyr



Håller på att kolla lite bruduppsättningar. Egentligen är jag verkligen ingen som gillar bröllopsplanering, men jag vill ju såklart vara så fin som möjligt. Fastnade för den här frisyren. Vill inte ha hela håret uppsatt utan mer löst och ledigt. Det ska tydligen vara ett av förslagen till Victorias bruduppsättning, men det väljer jag att ignorera. Den är fin ändå.

Härlig dag

Tiden går verkligen sjukt fort. I lördags var det ett år sedan jag nervöst kom till Middlesbrough för första gången. Då hade jag ingen aning om att jag skulle stanna här tre månader för att sedan bara åka tillbaka till Sverige för att sälja lägenheten. Det har hänt mycket det här året. Jag har gjort saker jag aldrig trodde jag skulle klara och fått uppleva hur underbart det kan vara att leva med någon man verkligen älskar. Det vi har tillsammans är så långt ifrån det jag upplevt tidigare att det inte ens går att jämföra. Sitter här tillsammans med A i soffan och tänker att livet inte blir så mycket bättre än såhär trots att vi egentligen inte gör nåt. Det är väl det livet går ut på kanske.

Idag är det helgdag i England och vi har haft en härlig dag. A handlade i morse och kom hem med en present till mig. En solsäng. Härligt. Superbekväm var den också. Har redan testat. Sedan var vi iväg och köpte en grill, så vi har naturligtvis grillat ikväll. Jättemysigt.

Jag hade fel

Jag hade fel. Igen. Imorse när jag vägde mig hade jag ändå gått ner ett kilo. Kan inte fatta hur vågen plötsligt kan visa ett kilo mindre sådär från dag till dag. Glad var jag i alla fall. Idag har jag inte orkat träna. Har rensat klart allt ogräs mellan stenplattorna, handlat och stått i kökat så nu struntar jag faktiskt i crosstrainern. Tror nog att den överlever en dag utan mig. Får väl se om jag svär över vikten den här tiden nästa vecka och skyller på att jag skippade träningen.


Våg vs måttband

Imorgon är det dags för veckans invägning. Som bäst får jag förmodligen räkna med att vara på samma vikt som förra veckan eller att ha gått ner några hundra gram. Det kommer i alla fall inte att bli tal om ett kilo. Därför tog jag fram måttbandet ikväll för att se om det möjligtvis hade hänt nåt. Plötsligt hade jag minskat 3 cm i midjan och 4 cm runt höfterna. Kändes riktigt bra och peppande. Det behövde jag ikväll.

Fredag

Fredag igen och som vanligt är jag hungrigare än andra dagar. Vill bara äta och mysa framför tv:n, men så ska det inte bli. Jag ska vara stark och duktig. Att bli smal är en glädje som räcker längre än den korta tillfredställelse mat och godis ger. Så det så.

Körde bara 30 minuter crosstraining idag, men har istället varit ute i trädgården och jobbat järnet. Det blir finare för var dag som går och muskler som jag inte trodde jag hade tränas. Inte illa.

Trevlig helg!

Min stackars rygg

Min rygg gillar inte alls trädgårdsarbete lika mycket som jag gör. Imorse kunde jag knappt komma upp ur sängen och hela förmiddagen gick jag som en skröplig 90-åring. Nu känns det i alla fall lite bättre, så det finns hopp att jag ska kunna använda mina nyinköpta ROSA trädgårdshandskar till helgen. 

Det går inte alls bra med vikten den här veckan trots att jag verkligen skött mig med såväl mat som motion. Hoppas att det bara är vätska, men jag vet inte. Känner i alla fall en enorm kämpaglöd. Vill absolut ha uppnått mitt mål innan jag ska till Sverige i juli och tills dess är det över sju kilo kvar. Bara att kämpa på alltså.

Klänning



Idag var jag i stan och kollade på klänning till bröllopet. Vill inte ha en klassisk brudklänning. Gillade den här korta varianten från AX Paris och den passade också. Tack diet!

Träningsvärk

Min kropp är helt klart inte van vid trädgårdsarbete. Tyckte ju att jag började bli lite mer tränad än jag var tidigare, men herregud vad min kropp värker idag. Kom knappt upp ur sängen imorse. Det kändes inte ens jobbigt igår, så varför kan jag knappt röra mig idag? 

Trädgårdsterapi

Idag har jag klippt gräsmattan och rensat ogräs. Det är verkligen nåt terapeutiskt med att rensa ogräs. Man rensar bort det gamla och allt blir snyggt igen. Hade aldrig trott att jag skulle gilla att trädgårdsarbete, men det gör jag verkligen. Är det ett tecken på att man börjar bli gammal kanske? Eller tråkig?

Stockton

I helgen var vi på marknad i Stockton. Det är nåt visst med marknader. Jag älskar att gå runt bland stånden och titta trots att det egentligen bara är skräp de säljer. Den här gången köpte jag i alla fall en stor fläkt. Perfekt när jag tränar. Så himla skönt att inte bli genomsvettig. Testade den idag och det gick mycket lättare att träna när man var sval. Skönt.

Man vet att man har en dålig låt...

Man vet att man har en dålig låt när ens grannländer ger en högst fyra poäng skrattade sambon när vi så ESC igår. Tyvärr så förlorade ju Sverige stort mot UK igår och A tyckte förstås att det var väldigt roligt. VI har alltid en inbördes tävlan om vilket land som faktiskt är bäst (Sverige såklart enligt mig). Även om jag inte var så förtjust i La Voix så var den i alla fall bättre än den brittiska musikallåten. Så det så!

Invägning efter tung vecka

Veckans invägning slutade på -1,2 kilo. Ett ok resultat, men oj vad jag har kämpat för det. De två senaste nätterna har jag sovit jättedåligt för att jag varit så hungrig. Att gå ner i vikt är verkligen ett hårt jobb. Idag är det i alla fall lördag så jag kan få unna mig nåt gott. Det jag egentligen är sugen på är som vanligt köttfärssoppa med rotfrukter och det är ju inte så onyttigt. Däremot blir det blir nog lite godsaker till ESC ikväll. Heja Sverige! Vi bara måste komma före England.

Regnig fredag

Åh vad det regnar idag. Hade tänkt klippa gräset, men nu blev det till att stanna inne. Tänk va vädret påverkar humöret. Jag blir helt omotiverad och trött när det är sånt här dystert väder. Hungrig är jag också. Verkar i alla fall som att jag kommer att ha gått ner ungefär ett kilo den här veckan och det är ju helt ok. Alltid något att glädja sig över. Ärligt talat så styr nog vågen mitt humör ännu mer än vädret. Inget kan muntra upp eller sänka mig som vågen kan.

Fyndat

Igår var jag inne i stan och gjorde ett riktigt fynd. Köpte en kjol för £4 som tidigare kostat £45. Provade först storlek 42, men den var alldeles för stor. Kändes härligt att köpa en kjol i 40. Köpte också lite blommor till köket. Det blev jättefint.

Träningen gick dåligt igår igen. Får verkligen ingen ordning blodsockret och det är sååå frustrerande. Det blev en tidig kväll efter att jag gråtit mig igenom Grey´s Anatomy. Kan det vara den bästa tv-serien någonsin?

Grattis mamma!

Idag fyller min underbara mamma år. Grattis mamma!

Idag blev det bara 45 minuters träning. Fick ett ordentligt blodsockerfall så jag var tvungen att ge upp. Borde egentligen ha slutat långt innan, men envis som jag är kör jag på till det är absolut omöjligt att fortsätta. Inte underligt att man kallas tjurskalle. Men men.... vill man gå ner i vikt måste man nog vara tjurig.

Smidigt

Idag fick jag mitt NHS-nummer. Allt är så mycket smidigare här jämfört med byråkratiska Sverige. Känns bra. Nu har jag en egen läkare här och behöver inte förklara situationen varje gång jag söker läkarvård och det är ju bra för en sjukling som jag. Var närmaste läkare finns är faktiskt det första jag måste kolla när jag reser. På ett eller annat sätt brukar jag alltid hamna på den lokala läkarmottagningen tillsist.

Lyckans hjul



Jag gillar att läsa och det finns nästan inget bättre än när man hittat en riktigt bra bok. Därför måste jag rekommendera Lyckans hjul av Kajsa Ingemarsson. Jag läste ut den på några dagar trots att jag försökte spara den lite för att få njuta längre. En otroligt lättsam bok som samtidigt har ett djup som får en att fundera på sitt eget liv. Läs den!

Redcar



Idag har vi varit i Redcar, en liten kuststad 40 minuter från där vi bor. Det var väldigt blåsigt, men ändå en mysig dag med strandpromenad och lite shopping. Jag blev otroligt förvånad när jag kunde ha en kjol i storlek 40. Otroligt! Funderar fortfarande på om jag ska köpa den eller inte. Behöver egentligen ingen ny kjol, men samtidigt är det ju alltid kul med nåt nytt.

Pluggar fastän jag hellre tuggar

Idag har jag pluggat nästan hela dagen och har faktiskt tagit mig igenom hela sista delen. Nu återstår "bara" att gå igenom det innan jag kan lämna in det. Skönt. Jag är värsta plugghästen.

Eftersom det är fredag är jag extra sugen på att äta nåt smaskigt ikväll, men ska vara duktig så att jag kan unna mig nåt extra imorgon med gott samvete. Undrar varför jag alltid blir mer sugen på helgen. Det är som att kroppen ställt in sig på att den ska smaska då. Dumma kropp. Har i alla fall plågat mig en timme på crosstrainern alldeles nyss. Blev så trött att vägen in till köket för att hämta vatten kändes väldigt lång och duschen är inte att tänka på än. Måste vila lite först. Stackars A.

Varför är det roligare med partyklänningar än kläder jag faktiskt behöver?

Jag är verkligen sämst på att shoppa. Igår tänkte jag se om jag kunde hitta några vardagstoppar när jag var i stan, men det är ju så tråkigt. Det enda jag kollade på var fina partyklänningar och sedan åkte jag hem. Utan några toppar naturligtvis. Jag är helt hopplös.

Tupplur istället för träning

I söndags när jag stod på crosstrainern hände nåt som inte hänt förrut. Jag bara gav upp. Efter nio minuter!!! Varken kropp eller själ hade ork eller motivation. Istället åt jag några kex och sov sedan en stund. Inte heller igår tränade jag. Kände mig bara helt slut. Igår höll jag mig i alla fall till strikt diet. Verkar som att vilan gjort mig gott i alla fall. Idag körde jag stenhårt en timme och det kändes härligt att träna igen.

Vikten efter semestern

Den här veckan hade jag gått ner 700 gram. Inget toppresultat kanske, men jag känner mig nöjd med ändå med tanke på att jag vilade fyra dagar från dieten när vi var i Scarborough. Känns som att jag ökat kroppens förbränning efter att jag börjat träna och det är himla skönt att kunna unna sig gott på semestern och ändå gå ner. Idag känner jag mig sugen på pasta, så det får nog bli det till middag. Mums! Det är ju ändå lördag.

Härlig början på maj

Fick min utvärdering på del två av utbildningen idag. Jag hade tydligen gjort ett "excellent job" och jag är jätteglad. Så himla skönt. Nu är det bara en utvärdering kvar och läraren var säker på att jag skulle klara den också. Så stolt att jag fixat det här. Trodde aldrig att jag skulle kunna plugga i England. Märker hur engelskan utvecklas för varje månad. Så glad att jag flyttade hit.

RSS 2.0