Min nya rosa klänning

Igår var jag i Umeå och kunde tillsist med hjälp av mitt lilla entourage hitta en klänning till bröllopet. Jag hade tre olika klänningar att välja mellan, men kände inte att någon av dem var riktigt hundra. När jag tog på mig den fjärde hoppade jag runt och tjoade lite i affären. Jag hade hittat rätt. Sååå skönt. En sak mindre att oroa sig för.

Idag cyklade A och jag en runda som förrut gjort mig sjukt trött. Nu kändes det knappt. Vilken känsla att få bekräftat att man tränat upp sig så. Skönt! I förrgår cyklade jag tre mil på träningscykel hos mamma utan problem. Träning gör verkligen skillnad.

Ok vikt!

I torsdags var jag på vårdcentralen och fick bla. väga mig. Panik! Jag brukar aldrig väga mig framför någon och jag fick verkligen ångest efteråt. Funderade vad de skulle säga och tycka. Kändes inte alls kul. Döm om min förvåning igår när de sa att min vikt var helt ok och att jag borde ta det lite lugnt med träning och tänka på att äta ordentligt. Alla värden var bra i alla fall, men mitt blodtryck var lite lågt. Har misstänkt det eftersom jag blivit så yr på senaste tiden.

Vi har också varit i kyrkan och övat inför vigseln. Allt blev plötsligt så verkligt och jag blev supernervös. Hur ska jag fixa detta?? Utan klänning dessutom. Hjälp!

Idag har vi mest slappat och tagit en promenad i regnet. Mysigt, men blött. Mamma hade bakat bullar. Det finns inte mycket som slår mamma hemlagade bullar. Mums!

Det som inte fick hända hände såklart

Jag är i Sverige och det känns härligt. Äntligen fick jag träffa Elvis. Som jag saknat honom. Resan gick jättebra, men vi var naturligtvis trötta efter 12 timmar på resande fot. När vi kom fram fick vi tacos och sedan blev det långpromenad med Elvis.

Tyvärr har det som inte fick hända hänt. Skulle kolla på klänningen till bröllopet och när jag vecklade ut den undrade jag var resten av klänningen tagit vägen. Kollade inuti om själva nederdelen hade fastnat, men nejdå. Den var snarare som en liten ballerinakjol för barn. Panik! Nu blir det en tur till Umeå och hoppas att jag hittar nåt jag gillar. Usch det var verkligen inte roligt.

Nåt som var roligare var att jag hade en massa sommarkläder från när jag var smalare hos min mamma som jag nu kan ha igen. Det blev som en väldigt billig shoppingrunda.

Nu ska vi grilla fastän vädret inte är det bästa. Mums!

Sverige, nu kommer jag!

Idag har jag sån träningsvärk att jag knappt kan gå. Eftersom jag inte kunde träna på crosstrainern igår fick jag för mig att jag skulle springa i trappan. Har man ingen trappmaskin för man köra den naturliga varianten helt enkelt. Sprang upp och ner 60 gånger och det var JOBBIGT. Herregud vad jag svettades. Vi kommer att få en helt ny crosstrainer i alla fall. Perfekt. Nu är träningen räddad igen.

Jag packar upp och ner saker i väskan hela tiden. Egentligen borde jag packa en kvart innan jag ska åka. Det vore mycket mer praktiskt. Frågar A hela tiden vilka kläder jag ska ha med mig och sedan blir jag sur för att han inte väljer det jag ville. Fast egentligen spelar det ingen roll. Vad man än packar så blir det fel ändå. Huvudsaken att jag kommer ihåg det som behövs till bröllopet. Klänningen har kommit nu, så det ska verkligen bli spännande att se den. Håll tummarna att jag kommer i den.

Imorgon den här tiden kommer jag förhoppningsvis att vara i Sverige. Tjohooo!

Jag är kort!

Skit också! Jag är tjockare än jag trodde. Eller rättare sagt är jag kortare än jag trodde. Trodde jag var 1,60, men sambon mätte mig och då var jag bara 1,58. Hoppas att det blev fel. Annars har jag ju högre bmi än jag trodde. Attans!

Hade tänkt packa idag, men det har blivit väldigt lite. Gillar verkligen inte att packa. Ännu en gång har ingen aning vad jag ska ta med mig för kläder. Suck!

Är orolig att vi inte ska komma med planet på onsdag. Nu har de tydligen börjat med kontroller i England för att se om man har några symptom på svininfluesan. De kollar temperaturen på passagerarna. Herregud, A är ju alltid supervarm. Ja ja, det ska nog gå bra..... hoppas jag.

Åh nej!!

Vår crosstrainer har gått sönder. Hur ska jag nu kunna träna? Vi gick på långpromenad istället idag, men det är ju sååå tråkigt. Förrut gillade jag det, men nu vill jag känna att kroppen blir riktigt trött. Vi hälsade på polishästarna i alla fall och det var ju kul. Så smet jag in på en klädaffär och råkade köpa en blus. Behövde kanske inte en svart blus. Jag har ett par stycken, men de är förstås lite för stora. Fick lite ångest att jag handlat igen. Nu måste jag skärpa mig.

Fick så snällt meddelande av min kompis Anette som jag inte träffat på jättelänge. Hon hade sett en bild på Facebook och var helt chockad över min viktminskning. Nu ville hon själv ta tag i sin vikt. Kändes konstigt att jag skulle inspirera henne. Jag har ju alltid tyckt att hon är så fin och smal. Det som kändes roligt var att hon skrev att hon alltid tyckt att jag varit fin. Det är skönt att höra. Ibland blir man lite ledsen när folk verkar tycka man är bra bara för att man gått ner i vikt.

Annars är det en lugn och skön söndag här. A har packat lite för resan och jag har flyttat tvätt in och ut. Jag blir så trött på det engelska vädret. Ena sekunden regnar det, nästa haglar det och nästa är det strålande sol. Det är verkligen alla årstider på en dag och alltid denna fuktiga luft. Hänger man tvätten inne så tar det flera dagar innan den torkat. Tvättade ett par jeans i torsdag och de var torra först idag. Man får ha lite framförhållning i detta fuktighetens förlovade land.


Midnight Cowboy Rides Again



Idag har varit en riktigt bra dag. Sedan april har jag trånat efter ett par jättesöta skor från Next, men tyckt att de är för dyra. Idag började Nexts stora sommarrea och jag var naturligtvis där. Det var rena kaoset. Folk slet, drog, knuffades och trängdes. Först blev jag lätt skräckslagen, men så satte jag fart mot skohyllan och lyckades i sista stund få tag på mina skor framför ögonen på en annan kund. Mindre än halva priset och jag var jätteglad. Efter min triumf kollade jag lite på kläder, men det var inte så lätt att se nåt och provhytterna var stängda under rean. Träffade en trevlig kvinna i alla fall. Hon skulle ta fram en tröja i min storlek och då tog hon fram 12 (40) och 10 (38). Jag som trodde jag såg ut som minst en 48. Köpte tillsist en svart topp för halva priset.

Jag köpte oxå en ögonskugga jag länge kollat på och tänkte ha på bröllopet. Den var lite glittrigt guldig och hette Midnight Cowboy Rides Again. Bara namnet fick mig att gilla den. Var på så gott humör att jag hittade på en liten operasång om Midnattscowboyen som rider igen och sjöng den för A. Han tyckte den var väldig vackert hihi. Sedan lyckades jag byta ut ett puder som jag köpt fel i onsdags fast man egentligen inte får byta smink. Som sagt, en riktigt bra dag.

Oj vad jag har handlat. det är inte likt mig. Får tacka min snälla mamma som gett mig 500 kronor att handla för. Tack mamma!

Diabetes och översvämningar

Ibland blir jag så trött på att ha diabetes. Det gör det svårare i vardagen och särskilt med viktminskningen. Idag gjorde A omelett till mig och efter det skulle jag träna. Kände direkt att jag inte alls mådde bra och fick sluta efter 11 minuter. Då hade jag 1,6 i blodsocker och var tvungen att äta igen. Det känns ju så onödigt. Jag testar mitt blodsocker hela tiden, men ändå får jag inte nån riktig ordning på det just nu. Antar att kroppen ställer om sig när man gått ner mycket i vikt. Tänker bara så otroligt okomplicerat och skönt det hade varit att inte ha diabetes. Fast å andra sidan ska man ju inte klaga. Det finns ju så mycket värre saker som man kan drabba en.

Idag vräker regnet ner i England. Har aldrig sett nåt liknande. De är översvämningar överallt och på vissa gator hade de vatten upp till knäna. Jag stannar helt klart inne idag.

Svininfluensan

Gud, svininfluensan verkar verkligen sprida sig snabbt. Sambons kollega och hela kollegans familj har drabbats nu. Stackarna, hoppas verkligen att de kryar på sig snart. Tack och lov har de inte jobbat så mycket tillsammans, så jag hoppas vi ska slippa det.

Igår klippte jag mig och kan tusan inte se nån skillnad. Vet inte om det är bra eller dåligt.

Vikten står stilla fortfarande och snart slänger jag ut vågj***ln genom fönstret. Har varit så himla hungrig och irriterad de senaste dagarna. Gått och lagt mig jättetidigt för att jag är så hungrig. Snacka om att vara tjurig.

Hemskheter i provrummet

Herregud! Idag skulle jag köpa en ny bh. Eftersom jag inte vet vilken storlek jag är efter viktminskningen och heller inte i de engelska storlekarna så skulle jag få hjälp. Jag blev bryskt införd i en provhytt där en bestämd dam konstaterade att jag hade heeeeeeeeeelt fel bh-storlek. Så kom hon in med en massa olika bh:ar som jag skulle prova framför henne och hon var inte direkt för blyg för att själv rätta till det som behövdes. Hemskt ju! Sedan fick jag höra att jag inte har nåt där uppe och därför behöver nåt som håller upp dem. Ehh.... jo tack jag vet. Det är inte precis så att jag går runt med bh. Slutade med att jag inte köpte nåt där. Blev helt slut. Hittade istället en bh på rea som jag köpte för £3. Köpte också en jättefin blus på HM. Känner mig så härligt hemma när jag går in där.

A står och packar och sjunger brevid mig nu. Han är så exalterad över att åka till Sverige att han brände sin fisk hihi.

Allsång hemma

Har just tränat stenhårt en timme och är helt slut. Jag gillar känslan när man verkligen känner att man kört slut på sig. Vågen står fortfarande stilla, men det känns inte som om jag kan göra så mycket än jag gör så jag försöker att inte vara alltför besviken. Tids nog kommer jag väl att börja tappa vikt igen om jag bara fortsätter. Jämför bilder från i julas och nu när jag känner mig alltför frustrerad och då känner jag mig lite gladare.

Ikväll ska vi kolla på Allsång på Skansen och skråla med lite som vanligt. I Sverige kollade jag aldrig på det, men nu när jag bor utomlands vill jag kolla varje vecka. Knäpp man är. Konstigt nog verkar A tycka det är lite bra också. Det är faktiskt ett av få program som vi båda kollar på. Han drar på högtalarna högt och så sjunger vi med så gott vi kan.

Vill inte träna

Igår var jag sugen på att baka, men lyckades hålla mig från det. Älskar att baka, men det blir väldigt sällan nu när jag kör diet. Istället gjorde jag min favoritsoppa. Kryddig köttfärssoppa med rotfrukter. Mums! Stackars min sambo som får äta det hela tiden.

Har fortfarande ingen motivation eller energi. Väntar bara på att få åka till Sverige nu. Känner mig så seg och har huvudvärk som bara vägrar att ge med dig. Träna känns ungefär som det sista jag har lust med idag, men eftersom jag inte tränade igår är det väl bara att köra.

Fick i alla fall goda nyheter med posten idag. (Hur ofta händer det egentligen?) Har fått mitt National Insurance Number. Trodde aldrig att det skulle gå så fort och lätt. Heja England!

Hatar vågen

Gud så besviken jag är på min vikt. Har i princip stått helt stilla den här veckan. På två veckor har jag gått ner 1,1 kilo och då har jag verkligen pressat mig till det yttersta. Nä jag är riktigt riktigt trött och besviken på det här nu.

Igår var vi med J och G på kinabuffé. Jag var lite nervös först eftersom jag inte känner dem så väl, men det blev väldigt trevligt faktiskt. Mindre trevligt var hur jag mådde efter maten. Kändes som att magen skulle sprängas trots att jag inte ätit så mycket. Kommer dröja väldigt länge innan jag äter kinamat igen, den saken är säker.

Hmm nu låter det som om jag glufsar i mig kinamat och inte fattar varför jag gått ner så lite. Så är det förstås inte. På vardagarna är jag verkligen stenhård.

Köpte en locktång igår, så idag har jag testat locka halva håret med den och halva med värmespolar. Måste kolla vad som är snyggast eftersom jag ska fixa mitt hår själv till bröllopet. Har ingen lust att lägga ut en massa pengar på en frisyr jag kan fixa själv.

Rensat garderoben

I morse rensade jag ur garderoben och det var verkligen deprimerande. Har en massa kläder jag inte kan ha längre. Hade sett fram emot att använda en jättefin väst i sommar, men den visade sig vara alldeles för stor. Hade hoppats att jag skulle hitta nåt som glömts bort som jag kunde använda, men så blev det tyvärr inte. De kläder som faktiskt passade var tråkiga och fula. Skulle vilja vara rik och gå på en ordentlig shoppingrunda. Det är dyrt att gå ner i vikt. Fast jag tycker inte det finns så mycket fina kläder längre. Kanske blivit för gammal eller så är modet konstigt här i England. Tycker det är väldigt sällan jag ser nåt som jag verkligen måste ha.

Att göra: Gå ner 10 kilo på två veckor

Fick panik idag när jag insåg att det är mindre än två veckor tills jag ska till Sverige och mindre än en månad till bröllopet. Måste sätta mig ner NU och skriva en lista på vad som måste göras. Det första på listan får bli att ge ner 10 kilo på två veckor haha. Vågen står stilla nu och jag är frustrerad. Har knappt gått ner nåt på två veckor fastän jag verkligen kämpat. Håller ut och hoppas att det snart sätter fart igen.

Gränsbevakarna UK

Idag har jag varit på intervju för att få ett brittiskt National Insurance nummer. Jag var så fruktansvärt nervös innan eftersom jag sett alldeles för mycket på Gränsbevakarna UK på tv. Tydligen såg jag livrädd ut också för handläggaren sa direkt att jag kunde vara lugn. Han var verkligen jättetrevlig och skojade. Långt ifrån stela Sverige. Ibland gillar jag verkligen England.

Igår åskade och regnade det så luften är inte lika tryckande längre. Man kan andas igen och det gick mycket lättare att träna idag. Körde en timme i snabb takt och det kändes riktigt skönt. Känns som att motivationen sakta håller på att komma tillbaka. Jag var lite rädd att jag skulle börja fuska nu för att det bara är ett par veckor kvar till semestern, men det funkar bra. Idag på var jag rean och kollade kläder. De hade en klänning som jag tittat på i vintras och inte alls kunde få på mig i storlek 46 då. Nu gick 40 på hur lätt som helst. Jättekul, men tyvärr var klänningen lite för kort för mig. Skulle inte alls känna mig bekväm i den längden. Däremot köpte jag en rosa resväska som jag ska ha till semestern. Sweden, here I come!

Var är min motivation?

Vet inte var min motivation har tagit vägen, men den är helt borta. Kämpar på, men jag hittar inte energin. Känner mig mest lat och bekväm. Fast så länge jag inte slutar så får jag väl vara nöjd antar jag. Har varit ute och jobbat lite i trädgården idag och tränat lite. Annars har jag mest suttit på min rumpa. A tog bilder på mig när jag tränade. Inte så kul att se sig själv svettig och trött på bild, men när jag jämförde med träningsbilderna han tagit i april så kunde jag verkligen se skillnaden. Kul!

My precious!

Äntligen har jag hittat Ringen med stort R. My preciousssssss. Den var lite för stor så de ska förminska den åt mig och jag ska hämta den på onsdag. Längtar! Gud va skönt att äntligen ha hittat en ring som jag verkligen gillar och faktiskt passar med den ring jag har. Var så rädd att jag skulle behöva byta bort min förlovningsring som jag verkligen älskar.

Idag har vi varit på Svenska kyrkan och fikat med andra Skandinaver som bor här. Det var mysigt, men lite jobbigt när en av engelsmännen hela tiden skulle prata svenska med mig och jag inte fattade ett ord av vad han sa.

Har gått ner ytterliga ett kilo den här veckan och därför nått målet som jag ville nå innan Sverige. Känns så skönt. Jag ser dessutom en siffra på vågen som jag inte minns att jag någonsin sett som vuxen. Härligt.

A har sovit flera timmar, men jag är klarvaken. Konstigt. Har varit så himla pigg de senaste veckorna. Somnat sent och vaknat tidigt. Nu är det i alla fall dags att krypa till sängs.

Det är de små små detaljerna som gör det

I onsdags var jag i stan och fick en massa ärenden uträttade. Köpte bla hårförlängning till bröllopet och blev väldigt nöjd med det. Idag fick jag boleron jag beställt också. Den var jättefin och jag känner mig nöjd. Tror att den kommer att gå bra ihop med klänningen. Allt börjar falla på plats nu.

Efter flera veckors letande har jag äntligen hittat ett fint duschdraperi. Det var lite grå/beige med sjöstjärnor och snäckor på. Den lilla detaljen gav verkligen badrummet ett lyft. Kul att så små förändringar kan göra sån stor skillnad.

A har lånat hem en keyboard från jobbet till mig. Underbart att äntligen få spela igen. Jag har verkligen saknat mitt piano sedan jag kom hit.

Vilken är den bästa dieten?

Igår kollade jag på ett program om vilken diet som är den bästa. Folk fick prova olika typer av dieter medans deras vikt och hälsade kollades upp. Man intervjuade även olika läkare och forskare. Väldigt intressant faktiskt. GI var effektivt och kom på andra plats vad gällde viktminskning. Däremot hade hälsan försämrats avsevärt. Folk hade blivit deprimerade, orkeslösa, det goda kolesterolet hade sjunkit och det dåliga hade skjutit i höjden. Jag kan verkligen förstå att det är så. På veckorna håller jag verkligen ner intaget av kolhydrater och innan det är helg så är jag helt slut.

Dieten som vann var Medelhavsdieten där de åt allt från kostcirkeln, men med fokus på fet fisk (dåliga nyheter för mig som ALDRIG äter det), magert kött, frukt och grönsaker. Den var tydligen mest effektiv både för viktminskning och hälsa. Väldigt intressant tyckte jag förstås som är helt besatt av allt som har med vikt och mat att göra.

RSS 2.0