Förminskande speglar

Kollade mig i spegeln i affären och sa till min sambo att jag verkligen älskar såna förminskande speglar som de har ibland i klädaffärer. Kände inte alls igen kroppen jag såg i spegeln. Då skrattade han och sa att det ju var en helt vanlig spegel. Eller hur!!! Vi fick gå runt till andra affärer och kolla deras speglar. Antingen hade han rätt eller så hade alla förminskande speglar. Börjar så sakta förstå att jag faktiskt gått ner en del.


Tillbaka till vardagen



Så var man tillbaka till vardagen igen efter en underbar långhelg i Scarborough. Vi hade fantastiskt kul med strandpromenader, shopping, båtturer och god mat. Trots en massa mat hade jag hållit vikten och det känns himla bra. Känns verkligen som om jag är på rätt väg. Har kollat på bilderna vi tog och tom jag kan se skillnaden nu. Härligt.

Månadens mål uppnått

Nu har jag nått aprils mål på minus fem kilo med 600 gram till godo. Det kändes himla bra. Det är tre år sedan jag såg den vikten. Idag kom A hem flåsande med illrött ansikte. Han hade cyklat hem och det var tydligen inte alls samma sak att cykla nu som när han var barn. Stackarn hade kramp i benen och ont i rumpan. Imorgon åker vi på långhelg till Scarborough. Ska bli jättekul.

Choklad kan vara nyttigt



I alla fall om den är gjord av stearin. Fick de här fina ljusen av A när han kom från jobbet igår. Vet inte vad jag gjort för att förtjäna den mannen.

Plötsligt fattade jag

I morse bestämde jag mig för att prova en kjol som alltid suttit supertajt. Blev helt chockad när jag kunde ta på den utan att ens dra upp dragkedjan. Sedan tog jag på jeansjackan som jag lyckades komma i för drygt en månad sedan och nu var den otroligt nog lite stor på mig. Plötsligt fattade jag att jag faktiskt gått ner i vikt. Äntligen!

Bikinibekymmer

Vi har ingen helkroppspegel hemma och oftast stör det mig nåt oerhört. Så fort man ska ut får man fråga sambon hur man ser ut och eftersom han är karl så blir alltid svaret att man är snygg. Idag var det i alla fall en välsignelse att inte ha en helkroppspegel. Solen sken från en molnfri himmel och det var helt klart dags att dra på sig bikinin för första gången den här säsongen. Skönt att slippa se eländet och skönt att äntligen få lite sol.

Min sambo lyssnar inte på mig

Sambon frågade om han skulle följa med mig till doktorn. Stolt som jag är (vissa skulle nog även kalla mig tjurskalle) sa jag att det absolut inte behövdes eftersom han då skulle vara tvungen att ta ledigt från jobbet. Ju närmare läkarbesöket kom desto mer ångrade jag min tjuriga stolthet och gick med tunga steg mot läkarmottagningen. I väntrummet kände jag mig som världens ensammaste människa. Kollade avundsjukt på alla som hade någon med sig när sambon plötsligt damp ner brevid mig med ett leende. Ibland är jag så himla glad att han inte lyssnar på mig.

Ska sluta klaga

I mitten av veckan deppade jag som vanligt över vikten, men som alltid fixade det till sig till fredag som är min invägningsdag. Borde kanske börja lyssna på alla som säger att jag kommer att gå ner. Hade gått ner 0.9 kilo och det kändes rätt ok faktiskt. Nu har jag bara 0.9 kilo kvar att gå ner för att nå aprils mål på fem kilo. Det borde jag ju fixa. Annars så ska jag till doktorn i eftermiddag och är väldigt nervös. Läkarbesök är verkligen bland det värsta jag vet. Usch!

Sex klassiska misstag och jag gör dem allihop

Läste på Aftonbladet om sex klassiska misstag man gör när man försöker gå ner i vikt. Skrämmande nog, men knappast förvånande så kunde jag bocka i alla sex.

1. Du har för bråttom.
Jajamensan, jag har så bråttom att det inte är klokt. Man vill ju vara klar helst igår och allra senast till sommaren.

2. Du jämför dig med alla andra.
Klart jag gör. Det värsta är att precis alla verkar smalare och mer vältränad än jag. Morr.

3. Du tappar motivation vid platåer.
Självklart! Är på en platå just nu och det gör mig galen.

4. Du väger dig för ofta.
Japp! Jag får en hel del motion av att kliva upp och ner på vågen. Vågen är min step-up-bräda.

5. Du ger upp vid motgångar.
Ja jag är alltid väldigt sugen på att ge upp när det inte går som man vill. När det gått dåligt tidigare har jag alltid slutat väga mig, vilket resulterat i att jag gått upp ännu mer.

6. Du tror att du är duktig om du skär ner kalorierna till ett minimum.
Absolut. Ju mindre kalorier jag konsumerar desto bättre känner jag mig. Vet ju att det är fel, men hjärnan säger en sak och känslorna en annan.

När jag läst detta är jag förvånad att jag lyckats gått ner ett enda gram. Väldigt tänkvärt var det i alla fall. Nu ska jag ta en dusch och hoppa upp på vågen. Att jag aldrig lär mig.


Påskägget har tagit ut sin rätt

Kanske inte var det smartaste att äta påskägg under helgen. Verkar inte som om jag kommer att gå ner ett gram den här veckan. Får nog snarare vara nöjd om jag kommer tillbaka på samma vikt som jag var i fredags. Tänk att det ska vara så himla lätt att gå upp i vikt. Provade mina stövlar som jag hoppades skulle sitta bättre efter en månad. Det gjorde de, men de satt ju inte ledigt direkt. Attans. Det får nog bli en månad till. Annars så har jag lyckats halka i trappan idag trots att det är heltäckningsmatta (ja jag bor i ju i England liksom). Det var andra gången jag lyckades med den bravaden, så nu väntar jag bara på tredje gången gillt.

Britain´s got talent



I alla fall de här två. Kollade på Britain´s got talent igår och älskade verkligend det här numret.

Påskpresent

 

Fick pengar av min gulliga mamma (tack mamma) för att köpa en påskpresent. Är jättesugen på den här toppen och nu är den på rea, så jag ska nog beställa den. Fin va?

Glad påsk!

Ärligt talat så började jag min påskafton med tre bitar choklad i sängen. Hade köpt ett påskägg som vi smaskade lite på. Inte så bra för vikten såklart, men mysigt var det. Har gått ner 1,3 kilo den här veckan, så jag är nöjd med det i alla fall. Sedan slutade mysigheten med ett mejl från exet. Jaja, ska inte låta det förstöra min påsk. Jag har ju numera världens bästa sambo (även om han stökar ner rätt mycket) och ett påskägg av choklad som väntar.

Hatar att vara vuxen!

Tänk när man var liten och längtade efter att bli vuxen. Shit va korkad man var. Visst får man vara uppe så länge man vill, äta vad man vill och strunta i att borsta tänderna, men man gör ju inte det ändå liksom. Idag har jag suttit timtals innan jag äntligen fick min e-legitimation att funka. Vad jag ska använda den till? Deklarationen. Mmmm vuxenlivet är så härligt!

Happy anniversary darling!

Idag firar vi vår ettårsdag tillsammans. Tänk att det redan gått ett år sedan vi sågs första gången. På ett sätt känns det som igår och på ett annat som att vi varit tillsammans hela livet. Jag vet i alla fall att mitt liv tog en vändning till det så mycket bättre för ett år sedan och att jag verkligen vill leva med honom resten av livet.

Kan inte fatta att han vann den!

 

A var med i ett lotteri där vinsten var en jättestor Tatty Teddy. Jag har en stor samling och älskar dem verkligen. Vad tror ni satt och väntade på A:s stol när han kom till jobbet igår? Den fina gigantiska Tatty Teddyn som numera går under namnet Winnie.

Träning och trädgårdsarbete

Idag har jag städat, jobbat ute i trädgården och sedan tränat. Älskar lukten av nyklippt gräs. Det är verkligen sommar för mig. Det ska tydligen vara riktigt bra motion med trädgårsarbete också, så det är ju bra. (Ok då, kan väl erkänna att det var därför jag gjorde det). Åt faktiskt lite vitt bröd till frukost i morse, men det var inte alls så gott som jag minns det. Nästan inget är så gott jag minns det. Ikväll blir det i alla fall ugnsbakad kyckling. Ingen aning hur man gör, men hoppas att A gör det.

Nu börjar det nya livet

Nu är allt klart med försäljningen av lägenheten. Trodde aldrig att det skulle lösa sig såhär smidigt och jag känner en otrolig lättnad. Så skönt att äntligen vara fri! Det känns lite konstigt att inte ha nån bostad i Sverige längre, men mest av allt bara härligt befriande. Nu kan det nya livet börja på riktigt.

Falukorv=lyx

Ikväll har vi ätit korvgryta med riktig svensk korv från Ikea. Kändes som rena lyxen. Engelsk korv är ingen höjdare. Hade tänkt ta lite till, men orkade inte av nån konstig anledning. Kan det verkligen vara så att magen har krympt?

Veckans invägning

Veckans invägning blev mer positiv än jag hade trott. Hade gått ner 1,2 kilo. Kändes jättebra och väldigt motiverande. A åt fish and chips på stan idag. Jag var så himla sugen på att äta lasagne då. De hade ostig krämig lasagne med pommes till, men jag stod emot. Det kändes helt enkelt inte värt det och jag var väldigt nöjd med mitt beslut. Efter en timme på crosstrainern ser jag fram emot att krypa till sängs. Det har varit en lång dag.

Klädprovning

Fick för mig att prova lite kläder som varit för små. Endel satt fortfarande lite tajt, men endel satt helt perfekt. Gud va förvånad och glad jag blev. Det var nästan först nu jag faktiskt fattar att jag gått ner. För några månader sedan hade jag inte kunnat dra på mig dem med våld, men nu kan jag använda dem. Härligt!

Sjuk

Usch, jag har inte alls mått bra idag. Haft ont och varit illamående. Tjurig som jag så har jag ändå tränat. Dumt såhär i efterhand, för jag mådde verkligen dålig efteråt. Nu känner jag mig bättre i alla fall och hoppas att det ska hålla i sig. Imorgon ska jag på läkarbesök också. Fy vad jag gruvar mig. Hatar att gå till läkare. Ingen höjdardag idag.

Det börjar bli bråttom

Det känns ganska bra den här veckan. Har pluggat och tränat en massa. Det börjar bli riktigt varmt här nu och då får jag extra motivation att kämpa med vikten. Vill verkligen komma i mina små sommarkläder om några månader. Var nyss ute i trädgården och det var 16 grader och det är bara första april. Helt sjukt.

RSS 2.0