Mer vältränad än sambon

Nä det är jag verkligen inte, men ibland när han ser mig träna säger han så till mig. "Du börjar bli mer vältränad än mig ju". Jag tror inte på honom för en enda sekund, men jag älskar när han säger så. Känner mig som Super Woman för en liten stund och en dag ska jag faktiskt bli mer vältränad än honom.... på riktigt.

Idag är jag sugen på...

Nästan varje dag har jag begär efter en speciell maträtt eller godsak. Idag såg jag reklam för nya Singoalla Laktrits. Jag älskar Singoalla och jag älskar lakrits, så dessa kex måste ju bara vara jättegoda. Singoalla Laktits är det jag suktar efter just idag och jag fick plötsligt ännu en anledning att sakna Sverige.

Färjan

Åh min dag är räddad. Såg att Färjan är tillbaka ikväll. Det är en av mina absoluta favoriter. Håkan ska tydligen bli min viktminskarkompis och gå ner minst fem kilo. Spännande!

Ju vitare bröd desto snabbare död

Efter promenaden (där vi upptäckte att polishästar gillar lakrits) skulle vi handla. Jag har varit så himla sugen på varma mackor så jag tänkte köpa lite bröd. När jag står där vid bröddisken dyker Anna Skipper upp i mitt huvud med sitt "ju vitare bröd desto snabbare död". Velade ett tag och bestämde mig sedan för att det inte var värt det. Fast ska jag vara ärlig så tänkte jag snarare ju vitare bröd desto bredare röv.

Jag besegrade mördarmaskinen....typ

Igår öste regnet ner över norra England och det blåste så jag trodde vår lilla skokartong till hus skulle blåsa bort. Vi var inne hela dagen och jag lyckades tillsist besegra mördarmaskinen även kallad crosstrainer. Det är några saker på den som gått sönder, så nu ska vi få reservdeler. Tack och lov (?) kan man använda den ändå. Eftersom solen skiner idag och vi var inne hela dagen igår så ska vi ta och släpa oss ut på promenad nu.

Min allvarliga allergi mot utväxt

Hatar när håret växt ut så jag ser mina otonade hårrötter. Verkligen inte snyggt. För några veckor köpte jag nåt medel som lovade att fixa ens rötter på bara tio minuter, men det funkade inte. Nu har jag kört vanlig toning och bara satt i botten. Det blev lite bättre, men man kanske får kosta på sig lite pengar framåt sommaren och göra slingor istället. Eller kanske man kan göra det själv säger min inneboende Spara som inte tycker att jag ska slösa bort mina pengar. Undrar vart min Slösa tagit vägen som tidigare handlade flera gånger i veckan.

En dålig dag är inte hela världen

Nej nån Cambridge blev det inte ikväll. Hungern fortsatte så det blev köttbullar istället. Imorgon är det lördag som är den dagen i veckan jag får unna mig nåt extra. Ser fram emot det, men ska försöka vara någorlunda duktig ändå. Måste skärpa mig igen efter en dag som denna. En dålig dag är inte hela världen. Det är bara att se till så att alla dagar inte blir så.

Seg dag

Jag har varit så otroligt seg och hungrig idag. Lustigt hur vissa dagar kan gå hur lätt som helst och andra känns det som man vill äta hela tiden. Har i alla fall bytt gardiner i vardagsrummet, pluggat lite och plågat mig på crosstrainer. Ikväll ska jag försöka hålla mig till en Cambridge. Lite trist, men väldigt effektivt.

Jaaaa jag gjorde det!

Mitt mål för mars var att gå ner fem kilo. Ett ganska tufft mål, men det såg rätt lovande ut ett tag. Sedan kom resan till Amsterdam och efter den fick jag ge upp tanken på det målet. Det var helt enkelt för mycket vikt och för få dagar kvar av mars. Av nån konstig men härlig anledning så dock har vikten bara rasat av mig den här veckan och nu har jag faktiskt nått mitt mål redan den 26:e mars. Väldigt skönt och helt oväntat!

Hur kan man leva utan saltlakrits?



Jag kan det inte i allafall. Tråkigt för mig så finns det inte saltlakrits i England. Tänk, ett helt land som lider av saltlakritsbrist. Tur för mig så har jag en gullig mamma som skickat mig tre påsar saltlakritstuggummin som jag fick idag. Underbart gott och inget som förstör viktminskingen heller. Tugg tugg.....

Våffeldag

Det är väl tusan att man ska bli så sugen på våfflor bara för att det är våffeldag. Vet inte hur många bilder på smarriga våfflor och recept jag sett på nätet under dagen. Tack och lov har det inte slunkit ner en enda liten bit. Stolt!

Träning

Gud vad är det är olika från gång till gång när man tränar. Ibland känns det som om jag skulle kunna köra hur länge som helst. Andra gånger är jag trött efter fem minuter. Idag var en sådan dag. Körde en timme ändå, men det var verkligen min tjurighet som körde de sista tjugo minuterna. Nu sitter jag i soffan och pustar ut lite. A jobbar ikväll så det är tur det är bra på tv. Du är vad du äter och Greys Anatomy är ett måste.

Jobbar och sliter

Igår blev jag sent på kvällen klar med min första översättning. Även om det bara var två sidor så tog det en himla tid, men jag är nöjd med resultatet i alla fall. Hoppas att kunden känner likadant. Väntar nervöst på respons. Annars har jag städat huset idag. Inte så jättekul, men försöker tänka att städning förbränner fett. Det mesta går lite lättare när man tänker att man blir smalare av det. Nu är det dags att plugga lite innan det är dags för träning. Puh!

Ätit mig smalare

Igår var ingen bra dag matmässigt. Först blev det en vårrulle och omelett. Sedan fortsatte det med cheesecake, söndagsstek med tillbehör och godis. Det var med stor bävan som jag hoppade på vågen i morse. Då hade jag gått ner 0,9 kilo sedan dagen innan. Nu är jag under vikten jag var innan Amsterdam. Skönt!

Det går bra nu!

Jag har fått mitt första uppdrag här i England och är jätteglad. Ska göra översättningar och det är verkligen precis det jag alltid velat göra. Kan inte tro att det är sant. Från att inte ha något att göra på dagarna så har jag nu plötsligt både jobb och studier att sköta. Underbart och läskigt på samma gång.

Vem skulle du ge din sista Rollo till?

I England finns det en reklam där de undrar "vem skulle du ge din sista Rollo till?". Man ska alltså ge sin sista chokladbit till någon man tycker om. Tyvärr har jag missat den reklamen och ännu viktigare så är ju choklad så gott. Idag när jag hade ätit just Rollo kom A in i vardagsrummet och frågade var hans Rollo var. Naturligtvis låg den i min mage. Så nu har jag fått lära mig hur det funkar här i England. De borde berätta det när man går igenom passkontrollen att man måste ge bort sin sista Rollo i det här landet.

Morsdag i England

Idag är det morsdag i England så vi har svärmor på besök. Hade först tänkt baka nåt, men tänkte sedan att det skulle bli så mycket över att det inte vore nån bra idé. Vill inte ha en massa godsaker som frestar i veckan, så nu får hon stå ut med en miniversion av en Sticky Toffé Cheesecake.

Jobbigt att komma igång igen

Tycker att det känns lite jobbigt att komma igång igen med viktminskningen. Träningen går bra, det är bara att kolla på nåt bra program på tv eller lyssna på musik som peppar en. Maten är värre. Tycker jag hungrig hela tiden nu. Det är svårare när A är hemma också, men det har i alla fall funkat någorlunda. Igår blev det soppa med grönsaksbiffar, en macka och en cambridge under dagen.

Teachers pet

Min lärare ringde mig för att prata om mitt första arbete och jag blev såklart jättenervös. Tack och lov hade han bara postitiva saker att säga. Han sa att om alla jobbade som jag hade hans jobb varit väldigt enkelt och det var ju jättekul att höra. A skrattade och kallade mig för teachers pet. Känns så himla skönt att jag verkar fixa det här. Var lite orolig för hur det skulle bli att plugga på engelska, men än så länge så funkar det hur bra som helst. Tjohooo!

Jacka

 

Jag köpte en ny vårjacka i Amsterdam. Det var egentligen det sista jag behövde eftersom jag redan har tre stycken. En röd, en svart och en jeansjacka. Vid närmare eftertanke behövde jag nog faktiskt en vit också.

Hemma igen

Så var vi hemma från Amsterdam igen. Det var en härlig resa med god mat och härlig shopping. Hade sagt att jag inte skulle väga mig förrän nästa vecka, men det första jag gjorde när jag kom hem var att hoppa på vågen. Direkt efter det hoppade jag upp på crosstrainern, så ni kan ju räkna ut att det inte gått så bra. Nu är det i alla fall tillbaka till diet igen på gott och ont.

Packa

Det här att packa är ingen favoritsysselsättning för mig. Den ständiga gåtan är ju hur man kan ha en garderob full till bristningsgränsen och inget att ta på sig. Resväskan gapar fortfarande tom trots att jag skulle börja packa i morse. Jag får väl slänga i nåt i panik imorgon bitti. Har i alla fall kört 90 minuter crosstrainer idag. Lite orolig för hur det ska bli med vikten på kryssningen, men det ska väl funka. Det ska bli väldigt roligt att komma iväg.

Stövelutmaning

Idag provade ett par skitsnygga stövlar som jag hade när jag var som smalast. Jag kunde med lite våld dra igen dragkedjan idag. Har gett mig själv en utmaning. Om en månad ska de sitta perfekt. Det blir alltså den 12 april som stövlarna ska på. Jag återkommer om hur det gick.

Klar!

Nu är jag klar med första delen av utbidlningen. Ska gå igenom uppgifterna under dagen och lämna in dem imorgon om det känns bra. Spännande, nervöst och skönt.

Ledighet

Nu är A ledig resten av veckan och hela nästa vecka. Ska bli så himla kul. I morse stod vågen på minus 1,6 kilo. Veckans invägning är egentligen imorgon, men jag kunde som vanligt inte låta bli. Ser i alla fall ut att bli en bra vecka igen och det känns helt underbart.

Well done

Första dagen på utbildningen fick vi ett oväntat prov. Som den smått panikartade människan jag är så fick jag panik och kom knappt ihåg vad jag skrivit. Nu har jag i alla fall fått tillbaka provet med betyget well done och det kändes väldigt skönt. Puh, jag kanske kan fixa det här.

Trevligare invägning

Veckans invägning blev betydligt trevligare än förra veckan. Minus 2,3 kilo slutade det på efter en veckas stenhård diet och många timmars crosstrainer. Känns jättebra, även om det är en hel del kvar till slutmålet. Idag är det exakt två månader sedan jag började och jag har gått ner ungefär 12 kilo.

Plugga

Oj vad det är ovant att plugga. Måste ha varit ungefär 13 år sedan sist. Det är jätteroligt eftersom jag är intresserad av ämnet, men jag är helt slut på kvällarna. Skönt att hjärnan får jobba lite för en gångs skull.

Bestiga Eston Hills

Vi har länge pratat om att gå upp för Eston Hill någon gång under våren när jag tränat lite mer. Idag tog vi en promenad dit och det satte verkligen fart på hjärtat. En massa uppför i tuff terräng tar på krafterna. Trots att jag satte upp min hårdaste attityd fick jag erkänna att jag blev lite trött. Mitt ansiktet var blodrött. A däremot skuttade upp som en kalv på grönbete. Inser att det blir många fler timmar på crosstrainern för mig innan jag skuttar så. Det var i alla fall en jättetrevlig promenad. På hemvägen gick vi in på en klädaffär och jag hittade två nattlinnen som A köpte till mig. Skön söndag!

Köttfärs

Köttfärs ser rätt äckligt ut i paketet, men smakar ju så gott. Igår var jag sugen på tacos och tänkte göra en lite nyttigare variant utan ost och sånt. När köttfärsen stektes hällde vi ut fettet som blev i vasken. Då blev det stopp i vasken av allt fett. Så äckligt. Aldrig insett att det är så mycket fett i köttfärs. Det jag såg i vasken vill man inte ha i sina ådror. Idag blir det kyckling.

RSS 2.0