Rosa mysbrallor

Idag köpte jag ett par rosa mysbyxor på Peacocks. Har samma par i svart och de är så gudomligt sköna att jag bara var tvungen att ha ett par i rosa också.

Igår kväll kände jag mig så fruktansvärt less på allt som har med vikt att göra. Riktigt deppig och trött var jag. Kändes som om jag hade 100 kilo kvar att gå ner och var fetast i stan. Tur att det alltid vänder. Känner mig bättre ikväll.

Inspirerad

Igår tränade jag två timmar. Idag blev det en timme och en kvart plus en timmes rensning i trädgården. Känns bra. Hoppas att jag förbrännt det hembakade brödet från helgen nu.

Har köpt ett två säsonger av Biggest Loser så jag kan titta på det online. På kvällarna när min man lagt sig ligger jag i soffan och tittar medans jag gör benövningar. Jag är verkligen knäpp, men hur kan man inte träna och bli peppad när man ser dem. Fantasiskt!

Två kilo!

Det blev minus två kilo den här veckan. Underbart! Ibland när jag står på vågen och tittar ner på siffrorna kan jag bara inte tro det. Var tvungen att väga mig igen för att verkligen vara säker på att det var sant. Det var det.

I lördags var vi i Redcar och promenerade på stranden. Om jag skulle flytta tillbaka till Sverige skulle jag verkligen sakna mycket i England och särskilt de små kuststäderna. Finns inget bättre sätt att spendera sin lördag än att promenera runt där.

Igår var svärmor på besök och jag stökade i köket. Bakade matbröd som jag inte gjort på flera år och det blev helt ok. Skickade med henne bröd hem och hon var överlycklig. Tydligen är hembakat bröd vägen till svärmors hjärta. Idag är det bara tre frallor kvar. Bra det, så behöver man inte frestas. Svärmor tyckte att det såg ut som om jag aldrig åt. Hon är för rolig. Ena gången tror hon att jag är gravid och nästa gång är man för liten. Tydligen gör ett par kilon stor skillnad hihi.

Hungrig!

Usch, jag fattar inte varför jag alltid ska vara så hungrig på fredagar. Särskilt kvällarna är superjobbiga. Vill bara äta nåt gott i soffan, men aldrig i livet. Det ska inte hända. Nu är klockan åtta, så självklart orkar jag hålla ut. Tur att det i alla fall är lättare på vardagarna.

Det blev bara 45 minuters träning idag, men det är väl ok antar jag. Har inte hänt så mycket här. Ser fram emot en helg med min härlige man.

Storlek 38!!!!!

Igår köpte jag byxor i storlek 38. Helt sjukt! Det var visserligen stretch, men jag är glad ändå. De såg så små ut och kunde jag ha dem. Lycka.

Köpte en massa ljus också. Det är ju så himla mysigt att tända ljus på kvällen och sitta under en filt i soffan. Den absoluta höjdpunkten på dan.


Världens bästa bantare

Såg just den mest otroliga vikthistorien på tv. En 450 kilos man som lyckades ta sig ner till 90 kilo. Han fanns med i Guinness världsrekord som den bästa bantaren och han gjorde en träningsvideo. Otroligt! När han hade nått sin målvikt skulle han fira med varmkorv och efter det kunde han inte stoppa sig, så han gick upp allt igen. Så sorgligt. Nu är han tydligen nere på 160 kilo och kämpar på. Blev så oerhört berörd av detta. Hoppas verkligen att han ska fixa detta. Det är helt klart bara att inse att vikten är en kamp hela livet.

http://www.oprah.com/article/oprahshow/20090417-tows-michael-weight-loss

Måndag igen

Så var det måndag igen och slut med söndagsmiddag och annat gott. Ganska skönt faktiskt. Det känns ganska bra när man vet att man bara har nyttigheter i kroppen.

Har klippt gräset, rensat i trädgården och tränat idag så det har blivit en hel del motion. SKönt det också. Det är så mycket lättare att hålla motivationen uppe när man rör sig.

Anmälde mig till ett gratis medlemskap på Viktklubben idag. Har kollat runt endel och skrivit in mina värden, men är inte så imponerad än så länge. Deras pepp var lite deprimerande tyckte jag, men man kanske måste vänja sig. Får se vad jag tycker senare.

Väntar på söndagsmiddag

Hade en härlig dag på marknaden igår. Gillar Stockton. Av nån anledning har de en massa saker som jag saknar från Sverige så vi passade naturligtvis på att ladda upp lite. Köpte fläskfilé, svenska köttbullar och bearinaisessås. Mums!

Idag har vi mest tagit det lugnt. Handlade i morse och jag har tränat. Drog upp motståndet ännu mer på crosstrainern och det kändes härligt jobbigt. Nu väntar jag på att få söndagsmiddag. Ska bli väldigt gott. Nackdelen är att man får diska läääänge efteråt eftersom han har en viss förkärlek för att använda precis alla köksgeråd vi har i skåpen. Nåja. Med tanke på hur god söndagsmiddag han brukar göra är det faktiskt värt det.

Tjohoooo!

Vilken härlig dag. Jag är på ett strålande humör. Det är lördag, solen skiner, vi ska på marknad och bäst av allt... vågen har tickat neråt. Underbart! Lite sjukt att mitt humör styrs så mycket av vikten, men idag njuter jag bara. Har visat mina före och efterbilder för tjejerna på Familjeliv också och de är så gulliga. Blir så peppad av deras kommentarer.

Idag blir det marknad i Stockton. Hoppas jag ska hitta fläskfilé. Vore riktigt riktigt gott. Förra veckan hittade vi förresten svensk cider i affären. Det lustiga var att de är billigare här än i Sverige.

Höst

Svårt att tänka sig att man låg och solade för en vecka sedan. Det känns väldigt höstigt och kallt nu. Rätt mysigt ändå.

Har varit riktigt duktig den här veckan. A gjorde popcorn igår och jag tog inte ett enda fastän popcorn är en av mina absoluta favoriter. När jag vet att jag kan få äta popcorn på lördag så går det lättare att vänta. Jag gillar min metod att man får unna sig på helgen. Hade jag inte haft det att se fram emot hade jag aldrig fixat att gå ner.

Nä jag vill inte vara Hollywoodfru

Nu har även jag sett det omtalade "Svenska Hollywoodfruar". Herregud säger jag bara. Om pengar gör en sån är jag glad att jag bor i vår lilla skokartong till hus. Jag trivs helt ok med att vara en Middlesbroughfru. Fast jag gillade det faktiskt. Kommer absolut att fortsätta följa det.

Idag har jag städat. Jag är lite sjuk alltså. Gillar nästan att städa för att jag tänker att jag bränner extra kalorier. Härligt att förena nytta med lite extra förbränning ju. Träningen gick bra idag också. Det går bra nu, hoppas det håller i sig.

Jag, en snåljåp

Träningen går plötsligt så himla lätt. Vet inte vad som hänt. Kanske dags att dra upp tempot. Som det är nu känner jag mig bara sådär bekvämt trött efter en timme. Skumt.

Annars har det inte hänt så mycket idag. Var i stan på ett möte och kollade sedan lite affärer. Kom hem med tre kassar. Två från Pound Shop och en från Savers. Har blivit sjukt snål här i England. Det sägs att alla engelsmän älskar att göra ett riktigt fynd och skryter om hur lite de betalar för sina inköp. I Sverige är det ju mer att man vill ha dyra saker tycker jag. Jag blir mer engelsk (läs snål) för varje dag som går.

Hårdträning och nya stövlar

Kände mig trött och sliten i kroppen idag. Trodde att jag knappt skulle orka träna alls, men efter en timme i snabb takt på crosstrainern hade jag fortfarande krafter kvar. Körde tjugo minuter till och var riktigt stolt över mig själv. Skönt!

Idag hade A med sig en överraskning hem. Han hade köpt svarta mockastövlar till mig. Jättesnygga och passade faktiskt. Vet inte riktigt vad jag gjort för att förtjäna honom. Jag har ganska kort stubin i vanliga fall och nu när jag är hungrig är den ännu kortare. Han kanske försöker muta mig med stövlar hihi. Det funkar i alla fall.

Skogsfestival

Igår var vi på mitt livs första skogsfestival. Det var en marknad i skogen och en massa aktiviteter. De hade bl a en vildmarksbana där man kunde prova en massa olika hinder. Jag vet mina begränsningar så jag var inte en av dem som svingade mig runt där. A däremot gjorde ett tappert försök som slutade i platt fall. Det var väldigt roligt. Ja för oss andra då förstås. Själv var jag mest intresserad av alla hembakade tårtor och kakor de hade där. Vi köpte med oss en bit toffétårta som vi delade på senare på kvällen. Väldigt smaskigt!

Biggest loser

Jag har ett enormt beroende. Spelar ingen roll om det är mitt i natten eller tidigt på morgonen.  Jag kan inte vara utan. Det får mig att bli glad, berörd, motiverad och exalterad. Jag pratar naturligtvis om det fantastiska Biggest Loser. Jag tror inte att folk fattar hur bra det är. Jag svär, hade jag inte kollat på Biggest Loser hade jag aldrig klarat att gå ner i vikt. Jag måste ha min dos av det, annars blir jag deppig och håglös. De är helt fantastiska. Tänk att se människor med grav fetma genomgå en sådan förvandling och bli atlteter. Underbart. Jag är ingen morgonmänniska. Skulle tvärtom säga att jag är den totala motsatsen, men nog tusan är jag uppe klockan sju på lördagmorgon då de sänder Biggest Loser här och det är så värt det.

Trillat av dietvagnen

Tidigare i veckan har det gått så himla bra, men direkt när jag vaknade i morse visste jag att det bli en hungrig, jobbig dag. Gjorde en omelett fast jag tänkt ta en shake. Egentligen är det ju inte hela världen, men jag blir så besviken på mig själv när jag inte har självdiciplin nog att göra det jag tänkt. Kände att jag bara ville ligga och tycka synd om mig själv, men istället körde jag en timme på crosstrainern. Det är ok att "misslyckas" så länge man inte ger upp totalt och det gör jag ju aldrig.... trots att jag då och då ramlar av dietvagnen.


Glad!

Idag är jag sååå glad. Köpte ett par dösnygga stövlar för ett par år sedan som jag aldrig kunnat ha. Dragkedjan har gått typ häflten, men jag köpte dem ändå för jag älskade dem och jag tänkte att en dag kanske jag kan ha dem. Idag är den dagen! Jag tänkte se hur långt dragkedjan gick upp och den gick hela vägen. Lätt som en plätt. Tjohoooooo! När man märker skillanden sådär är det faktiskt värt alla gånger jag varit hungrig och alla timmar jag svettats på crosstrainern. Nu har jag höga snygga stövlar som jag kan promenera runt i och känna mig stolt över mig själv. Härligt.

Dieten känns bättre

Det känns som att det går lite lättare att hålla diet den här veckan. Skönt! Var så himla rädd att jag tappat all energi och motivation att gå ner i vikt eller ännu värre gå upp i vikt igen. Däremot har jag inte tränat något idag, men det känns helt ok. Tror att jag tränade för mycket innan. Kroppen hann aldrig vila upp sig. Att ta en vilodag lite då och då är nog bättre.

Har varit i stan idag, men var duktig och köpte inget fast jag var sugen på några kjolar.

Elvis 6 år!



Idag fyller Elvis sex år. Kan inte fatta att det är sex år sedan min stora kille var en liten valp. Sex underbara år med den bästa hunden man kan tänka sig. Det var verkligen kärlek vid första ögonkastet. Glömmer aldrig när jag satt med honom i knät på väg hem i bilen. Helt klart en av de allra bästa stunderna i mitt liv. Grattis Elvis!

Ännu fler crosstrainers

Nu har ännu en kompis jag träffade när vi var hemma i Sverige beställt en crosstrainer. De säger att de blivit så inspirerade av min förändring att de själva ville prova. Jättekul! Tänk att jag skulle vara en inspiration för träning. Helt sjukt. Det bevisar bara att vem som helst kan träna upp sig.

Jag har laddat hem Mikas nya låt på Spotify nu, så idag kommer nog träningen att gå extra bra. Helt omöjligt att inte bli glad och full av energi när man hör hans musik.


En helg med heavenly chocolate och lil' angels



Vi hade en helt underbar helg i Scarborough och Whitby. Det var supermysigt och jag gillar England mer och mer. De flesta är verkligen så vänliga här jämfört med Sverige. Vi bodde på ett litet personligt hotell som var helt perfekt för oss. Vi var ute på båttur, promenerade vid havet, kollade i butiker och bara tog det lugnt. De hade en liten butik som heter Heavenly Chocolate och deras fudge var verkligen just himmelsk. Det var med stor bävan jag klev upp på vågen när vi kom hem, men på nåt sätt har jag lyckats gå ner 1,5 kilo sedan vi kom tillbaka från Sverige. Helt sjukt! Jag har ju verkligen misskött mig sedan vi kom hem.

Jag har länge letat efter en ny parfym utan att hitta någon. Tycker att de flesta luktar likadant, men igår hittade jag Gwen Stefanis Harajuku Lovers parfymer. Fastnade förstås för Lil' Angel så nu har jag äntligen en parfym jag gillar.

Skola och shopping

Det gick jättebra i skolan igår. Först skulle jag göra ett test för att se om jag platsade och jag fick panik. Naturligtvis. Jag är ju jag liksom. Fast det gick fint så nu är det bara att köra igång. Skönt.

Efteråt gick jag och kollade lite i affärer. Slutade med att jag köpte en svart blus från HM. I Sverige var det sällan jag handlade på HM, men här i England tycker av nån anledning om att gå in där. Känner mig väl lite hemma eller nåt.

Är vrålhungrig hela tiden nu tycker jag, men jag kämpar på för att hålla mig under vardagarna i alla fall. Jobbigt när man inte är motiverad alls. Igår satt jag och kollade på foton från före viktminskingen. Det hjälpte faktiskt. Vill aldrig se ut så eller känna mig så igen. Det är det inte värt faktiskt, så jag kämpar på.

Imorgon åker vi på långweekend i Scarborough. Ser verkligen fram emot det.

Hjälp! Certificate of Proficiency

Jag är lite orolig idag. Ska skriva in mig på skolan imorgon och jag insåg plötsligt att det verkar vara en rätt komplicerad utbildning. Jag fattar inte ens namnet på utbildningen och det bådar ju inte gott. Certificate of Proficiency in English. Vad tusan är Proficiency liksom? Tur att man kan slå upp saker på nätet. Aha, kunnighet, färdighet. Där ser man. Dessutom står det att CPE is Cambridge ESOL's most advanced exam. It is aimed at people who use English for professional or study purposes. Nä, jag känner mig verkligen lite orolig. Tycker ju inte att min engelska är så värst advanced.

I helgen gjorde jag en kolatoscakaka. Mums va gott det var. Nä jag vet att det är inte bra för vikten, men det var det värt faktiskt. Kakor är nog min största svaghet.

Var och hälsade på en släkting till A igår. Det var trevligt, men jag blev lite ledsen. Hon trodde att jag var sjuk eftersom jag gått ner så mycket i vikt. Inte så kul om man ser sjuk ut. Engelsmän säger verkligen alltid vad de tänker på gott och ont. Mest på ont om jag ska vara ärlig. Men jag gillar henne verkligen annars. Hon är väldigt rar och omtänksam. Hon hade en liten damm med fiskar i sin trädgård. Mysigt. Det skulle jag också vilja ha.

RSS 2.0