Hemma igen

Så var man tillbaka i vardagen igen. Det var en rolig resa, men jag var helt slut när jag kom hem. Jag börjar bli gammal. Tydligen är jag för gammal när det gäller kläder också. Hade hoppats komma med en massa snygga kläder i mindre storlekar, men jag hittade som vanligt inget jag tyckte var riktigt fint. Förrut var jag för tjock för att hitta fina kläder och nu är jag för gammal. Typiskt. Hittade tillsist en fin jacka i alla fall. Vet inte hur många affärer jag var inne i. Tillsist när jag hade gett upp såg jag plötsligt en fin svart täckjacka som kändes skön och lätt. När jag tittade på prislappen blev det ännu bättre. Bara drygt åtta pund. Den som väntar på nåt gott väntar aldrig för länge. Eller snarare den som letar igenom varenda affär i Amsterdam, Middlesbrough och Newcastle hittar tillsist en fin billig vinterjacka.

Igår var vi på Ikea i Newcastle och jag åt en kanelbulle. Tror ta mig tusan det var det godaste jag ätit. Den var kladdig, smaskig och smakade som hemma. Idag är det diet igen och inga kanelbullar. Både skönt och tråkigt på samma gång.


Happy Birthday!

Idag fyller A år så det har varit fullt upp och paus i dieten. Jag har städat huset, lagat middag, bakat tårta, pyntat lite med serpentiner och ljus, tvättat och packat. Vi har haft det jättemysigt och han blev jätteglad att bli firad. I morgon åker vi till Amsterdam över helgen. Har verkligen sett fram emot det. Det ska bli så himla mysigt att komma iväg lite.

Pepparkaksmonstret

Att baka pepparkakor var verkligen ingen bra idé. Det var så himla gott att det typ är det enda jag tänker på nu. Pepparkakor pepparkakor pepparkakor. Åt flera i söndags. För att kompensera lite för det stod jag 90 minuter på crosstrainern igår. Kändes lite bättre efteråt, men tror ni inte jag var på de förbannande kakorna igen innan kvällen var slut. Inte bra detta. Får se till att mata A med dem och sedan aldrig baka nya. Tur att jag bara gjorde en halv sats i alla fall.

Vikningar, ABBA och lösaktiga svenskar

Jag tycker det är intressant hur andra länder ser på svenskar. Här i England verkar de flesta ha noll koll. En tjej trodde att Sverige låg brevid Iran eftersom hon kände en kille från Iran som bott i Sverige också. De få som vet nåt pratar ofta om vikingarna. De är helt besatta av vikingar här. Endel vet att ABBA är från Sverige.

Andra pratar om att svenska kvinnor är lösaktiga. Folk här är mycket mer konservativa än vi är i Sverige. De talar inte så öppet om saker som vi i Sverige är vana vid. I helgen blev A väldigt förvånad när han satt och pluggade. Det var inte direkt sånt han var van vid från engelska böcker. Han håller på att lära sig svenska och eftersom det inte finns några engelsk-svenska parlörböcker här i England köpte han Norstedts Engelska reseparlör för svenskar som åker till England. Vi tänkte att man kan ju bara vända på det och det kan man ju förstås. Det har gått jättebra och han är verkligen duktig. Vi har övat artighetsfraser, frågat om vägen, restaurangbesök, läkarbesök och liknande.

Igår kom vi till en avdelning som hette Flörta. Det började rätt oskyldigt med fraser som: Du har underbara ögon, jag gillar ditt skratt osv. Så tog det snabbt en helt annan vändning och plötsligt kan jag förstå hur andra ser på oss svenskar. Seriöst, jag har lite svårt att se dessa fraser i en brittisk reseparlör. Lite kul var det i alla fall. Såhär står det:

Jag tycker om dig.

Jag skulle vilja tillbringa natten med dig.

Hos dig eller hos mig?

Jag vill ligga med dig.

Men bara med kondom.

Var kan jag köpa några?

Tyckte du om det?

Var snäll och gå nu.

Stick!

Lämna mig ifred!







Vägrade vågen

I morse vägrade jag vågen för ovanlighetens skull. Visste att jag inte skulle gått ner nåt och då kändes det onödigt att jaga upp sig när jag ändå har min unnardag. Kändes rätt skönt faktiskt.

Idag är det storm här så det blir inga större utflykter. Vi var iväg till affären på förmiddagen och lyckades komma hem utan nåt att äta. Inte helt ovanligt ska jag säga. Hade verkligen inga idéer på middagsmat.

Har gjort pepparkaksdeg och tjuvlyssnat lite på julmusik. Jättemysigt och nu luktar det så gott i huset.

Stor rumpa

Önskar verkligen att man kunde förbränna fettet där man själv ville. Mätte mig nyss och nu har midjan minskat ännu mer medans rumpan är precis lika stor som förra gången jag mätte mig. Otroligt frustrerande! Jag behöver inte bli mindre i midjan, medans rumpan verkligen behöver bränna fett. Jaja, det måste väl börja försvinna där också tillsist om jag fortsätter.

Skönt att det är fredag i alla fall. Ska nog baka pepparkakor i helgen. Lite tidigt kanske, men jag är väldigt sugen.

Galen och envis

Började få ont i halsen och bröstet i morse, så förmodligen kommer jag att få det A har. Vad är det första jag gör? Städar huset och tvättar såklart. Måste ju hinna med det ifall jag skulle bli sängliggande. Jag är allt lite galen.

Har varit sjukt hungrig den här veckan. Vet inte vad det är med mig, men jag kämpar på i alla fall. Envis som synden.

Hopp om liv

Man blir så himla glad när man går in här och läser era fina kommentarer. Underbart!

A är fortfarande sjuk, men jag tror att han börjar bli något piggare i alla fall. Jag hoppas verkligen att jag inte ska få det han har, särskilt som vi ska till Amsterdam nästa helg.

Igår glömde jag nästan att träna. Kom på det senare på kvällen så jag fick träna då istället. Mina rutiner blir så annorlunda när han är hemma och jag känner mig helt lat. Körde en timme tillsist i alla fall.

Sjuk make :-(

A fick influensa i helgen och eftersom han har astma är han jättesjuk nu. Inte alls roligt och jag känner mig orolig. Envis som han är vill han inte gå till läkare, men han erkänner att han mår riktigt dåligt och då vet jag att han supersjuk. Han hade jättesvårt att andas under natten. Usch, hoppas det snart går över.

Igår var jag och handlade mat och hade en massa kassar att bära hem. Då kommer en liten pojke fram, kanske 7-8 år och frågar om jag ville ha hjälp att bära. Så gulligt att mitt hjärta smälte.

Invägningen i lördags gick bra. Minus 1,1 kilo. Den enda som är synd är att jag inte blir så glad. Förstår inte det. Jag ser siffrorna på vågen och borde ju jubla, men det känns inget särskilt. Vill kunna njuta av allt jag gått ner. Kollade på finalen av Biggest Loser igår och gladde mig åt deras resultat istället. Gud va duktiga de är.

Vårt hus blåser bort!

Men gud vad det blåser här inatt. Det låter som om vårt lilla hus/skokartong ska blåsa bort. Lite småmysigt när man är inne faktiskt.

Har äntligen bokat min resa till Sverige. Åker i januari istället. Känns skönt. Tänk att jag alltid ska vara så dålig på att bestämma mig för saker. 

Annars har varit en vanlig fredag här. Tvättat, tränat och kollat på tv. Är jättepigg av nån anledning så jag sitter här och väntar på att tröttheten ska komma. Suck!

Världens gulligaste mamma



Det är lika bra att erkänna det för er som inte redan vet det. Jag är galen i allt gulligt, rosa och naturligtvis Hello Kitty. Nu har min gulliga mamma hittat den här fina rocken till mig. Jag är superglad och ser verkligen fram emot att krypa in i den. Håller tummarna att jag kommer i storlek M.

Idag har jag sjuk träningsvärk i armarna. Inte för att jag tränat, utan för att jag handlade för mycket igår. Armarna kändes en decimeter längre när jag hade släpat hem alla kassarna. Bla köpte jag nya Celebrity Slim-shaker. Jag tycker att de har funkat minst lika bra som Cambridge faktiskt. Jag var lite hungrigare från början, men nu njuter jag bara när jag dricker dem för de är så otroligt goda.

Ps. Min mamma är förresten alltid gullig. Inte bara när hon köper fina saker såklart. Jag har faktiskt världens goaste mamma.

Min älskade härliga våg

Oj vad det såg bra ut på vågen i morse. Tänk vad en siffra på vågen kan göra en glad. Har varit på ett strålande humör hela dagen. Inte ens känt mig särskilt hungrig och tränat 70 minuter. Känns riktigt bra.

Fast jag har hårproblem. Måste verkligen sluta tvätta håret varje dag. Kommer inte ha nåt hår kvar om jag fortsätter tvätta det så mycket.  Nu försöker jag att hålla mig till varannan dag, men håret känns ju så fett. Vad tusan ska man göra? Min frisör i Sverige sa alltid att man skulle tvätta håret en gång i veckan. Haha jag skulle se ut som jag rullat skallen i olja då.

Helgen

Precis som jag trodde blev lördagens invägning ingen höjdare. Bara 0,5 kilo. Å andra sidan är det 2,1 kilo på två veckor och då känns det ju faktiskt helt ok. Dessutom vägde jag riktigt lite i morse jämfört med förra måndagen, så med lite tur blir det här en bättre vecka.

I lördags var vi i Redcar, men det gick inte att promenera på stranden för jag höll på att frysa ihjäl. Vi fick kolla affärer istället och det är ju aldrig helt fel. I söndags hade vi svärmor på besök. Hon var så söt. Hade tänkt köpt med sig choklad till mig, men vågade inte för att jag bantar. Attans! Hade ju varit riktigt gott.

Hur ska jag göra?

Varför är jag så dålig på att fatta beslut?? Jag skulle kunna ta rekord som sämsta beslutsfattare. Måste bestämma mig om jag ska fira jul i Sverige eller England. Så himla svårt. Känns som att det blir fel hur jag än gör eftersom A inte kan följa med. Måste bestämma mig nu innan alla biljetter tar slut eller går upp för mycket i pris. Suck!

Har kört 70 minuter på crosstrainern idag igen. Idag var jag riktigt slut efteråt, fast på ett skönt sätt. Jag gillar den känslan. Vikten kommer förmodligen att gå åt skogen den här veckan, men det spelar inte så stor roll trots allt. Jag har gjort vad jag kunnat med både diet och mat. Mer än så kan jag faktiskt inte göra.

Trevlig helg på er!

Bon Fire Night

Ikväll är det Bon Fire Night i England. Tydligen var det några som försökte spränga the Houses of Parliament på 1600-talet, så nu skjuts det smällare och fyrverkeri för fullt här. Har inte riktigt fattat grejen. En högtid där man inte äter nåt gott är ingen riktig högtid haha.

Vi har fått problem med mögel i badrummet pga fukten så jag har spenderat förmiddagen med att försöka rengöra så gott det går. I helgen ska A fixa där inne, så jag hoppas verkligen att det löser sig.

Annars har jag städat huset och kört 70 minuter på crosstrainern. A jobbar ikväll, så det blir väl till att titta lite på tv och hålla sig borta från kakorna jag bakade i helgen.

Dagens bantningstips: Flytta till England

Nu ska ännu en av mina vänner skaffa crosstrainer för att hon säger sig blivit inspirerad av mig. De är den fjärde nu. Väldigt kul och väldigt synd att jag inte får provision hihi.

Såg en australiensisk standupkomiker på Kanal 5:s webbtv som pratade om England. Han tyckte det var skönt att lämna landet ibland... för att äta. Gud vad jag skrattade, det är ju precis så jag känner. Hade varit mycket svårare att gå ner i vikt i Sverige. Dagens tips till alla som vill gå ner blir därför: Flytta till England. Killen störde sig i alla fall på precis samma sak som mig. Varför har de inga såser här? Jo det har vi säger engelsmännen, röd sås och brun sås. Ja herregud, men det blir som sagt lättare att hålla sig från maten här.

Mamma har alltid rätt

Tänk att mammor alltid har rätt. I alla fall har min det. Kände mig hängig idag och beklagade mig i telefon att det nog inte blir nån träning för mig idag. Mamma som vet mycket väl hur envis jag är sa att det kommer du visst det. Självklart hade hon rätt. Såfort jag kände mig liiiiite bättre så stod jag där och trampade. Det är skrämmande hur envis jag är. Å andra sidan är det väl kanske just därför som jag faktiskt lyckats gå ner.


England

Nej jag gillade INTE soppan. Måste komma ihåg att jag bara gillar buljongsoppor. Aldrig aldrig redda soppor igen. Blir så besviken att jag gjorde så dålig lördagmiddag. Matfixerad? Jajamensan!

Börjar bli mer och mer engelsk för varje dag som går. Hemska tanke. Märker att jag har drabbats av den torra engelska humorn. Förrut satt jag och tittade oförstående på A när han skrattade åt nåt på tv. Nu skrattar jag minst lika mycket själv. Skrämmande!

En annan sak som är kul med England är att det är så gammeldags. Kommer ni ihåg när man var liten och köpte godis över disk? Det gör man här fortfarande. Lite mysigt och väldigt långsamt. Hade ju gått mycket fortare om man själv fått plocka det man vill ha. Överhuvudtaget är de inte särskilt snabba här. När man handlar i mataffärer så har de inte uppdelade varuband som vi har i Sverige. Ni vet så att det delas i två delar på slutet och två kunder kan plocka i sina varor samtidigt. Här plockar kassörskan i dina varor direkt i kassarna eller så får nästa kund vänta tills man själv gjort det. Tar evigheter ju. Fast det kanske är bra att man inte har så bråttom.

Idag öser regnet ner här så det blir till att stanna inne. Har redan lite tråkigt. Ska väl träna lite senare, men längre än så har planerna inte kommit än.

RSS 2.0