Invasion av kladdiga feta sniglar

Idag efter jag klippt gräsmattan började jag rensa lite utanför boden på gården. Jag älskar min sambo väldigt mycket. Han är omtänksam, generös, charmig, smart (ja ni märker ju att jag bygger upp för ett stort fett men här och här kommer det) MEN han är inte den mest ordningsamma människan. I själva verket skulle jag nog kalla honom väldigt stökig. Under åren har han i alla fall samlat på sig en massa skräp där ute som vi nu ska rensa bort. Tyvärr hade hela Englands population av kladdiga sniglar flyttat dit och fy va äckligt det var. Jag kan nästan svära på att jag hörde dem göra små ljud när jag lyfte på dem. Tur att jag har snygga rosa TJOCKA trädgårdshandskar.

Såg att Lycksele hade varmast i Sverige i helgen och jag är så avundsjuk. Här är det fortforande mulet, men ändå kvavt. Jag vill ha sol!

För första gången klarade jag inte fem kilo den här månaden. Det blev 4,4. Märker att det går långsammare ju mindre vikt man har att gå ner. Inte så konstigt att det är så, men lika fullt väldigt frustrerande. Det stora målet och vikten jag ville komma till innan jag ska till Sverige om några veckor är i alla fall inom räckhåll. Bara 0,7 kilo kvar och det kommer jag med största sannolikhet att klara.

Veckans invägning

Förra veckan blev det ingen invägning eftersom jag hade ätit Singoalla på midsommarafton och var för feg för att ställa mig på vågen dagen efter. Idag var det i alla fall dags igen. Hade minskat 1.9 kilo och det kändes helt ok. Har varit supernoga med diet och motion hela veckan, men idag har vi ätit pasta med kyckling och champinjoner. Det var jättegott, men faktiskt aldrig så gott som man tror det ska bli när man är hungrig och drömmer om det under veckan.

Tråkfredag

Tråkig och regnig fredag idag. Jag som är så sugen på att ligga i solen och läsa. Livet blir så mycket härligare när solen skiner på en. Blir så sur när jag vaknar på morgonen och himlen är sådär grå som den är mest hela tiden i England.

Blev jätteglad över en kompis kommentar idag. Hon hade sett en bild av mig på Facebook och tyckte att jag såg så smal ut. Jättekul att höra, särskilt som den bilden är tagen för 10 kilo sedan.

Ikväll ska jag ha spakväll och göra mig lite fin. Det kan verkligen behövas.

Trevlig helg!

Tjurskallen har kört slut på sig själv



Har just hoppat av crosstrainern och är helt slut. A hade kört med hårdare motstånd så då gjorde jag också det. Man kan ju inte vara sämre liksom. Gud jag är verkligen otroligt tjurig. Var trött efter en minut, men lyckades tillsist köra 50 minuter. Kändes riktigt bra.

Igår hittade jag en jättefin ring som passade hur bra som helst till förlovningsringen. Är så sugen på den. Bara ett problem. Priset! Måste fundera lite hur jag ska göra.

Billig bröllopsbolero



Har letat i veckor och kollat varenda affär i Middlesbrough för att hitta något jag kunde ha till klänningen på bröllopet. Vill inte vara ärmlös och visa mina sladdriga armar. Igår hittade jag tillsist den här boleron på nätet och har köpt den idag. Bara £4.99! Hoppas att den är fin i verkligheten också. Har inte kommit nån vart med ringarna, men ska titta igen imorgon. Håller tummarna för att jag hittar nån fin som faktiskt passar ihop med förlovningsringen.

Mat jag saknar

Gud vad det är kvavt och fuktigt i England. Man kan knappt andas. Tur att jag köpt en stor fläkt. Annars hade det inte gått att träna nu. Har inte tränat på två dagar, så det var riktigt skönt att komma igång idag igen.

Här kommer en liten lista på mat jag önskar att de hade här. Fast kanske tur att de inte har de fyra sista, för det är inte särskilt nyttiga. Det enda de verkar gilla här är fish n chips.

1. Köttsoppa
Så himla gott, nyttigt och enkelt. Skulle kunna äta köttsoppa varje dag.

2. Rhode Island-dressing
Den enda dressing jag gillar och den enda dressing de inte har här.

3. Bearnaisesås
Så fruktansvärt sugen på bearnaisesås, särskilt nu när det är grillsäsong. Över huvud taget är det så dåligt med såser här. Fattar de inte att det är såsen som gör maten god? Det enda de verkar gilla är majonäs och vinäger. Usch!

4. Kaviar
Tack och lov finns det att köpa på Ikea. Annars hade det kommit på första plats.

5. Plockgodis
Så konstigt att de inte har det här. Alla vill väl blanda, eller?


Galna hundar och svenskar solar

Åh vad jag har solat idag. Så himla skönt. Min sambo fattar inte alls grejen. Han säger att det bara är galna hundar och svenskar som är ute i solen mitt på dagen. Jag börjar förstå varför engelsmän är så bleka. De verkar aldrig sola.

Annars har jag varit jätteduktig med dieten idag och det var fruktansvärt tråkigt. Var jättesugen på att göra en stor söndagsmiddag som vi brukar ha, men eftersom jag åt godsaker i fredags så fick jag sona det idag. Trist, men ska man vara fin får man som bekant lida pin.

Singoallan sabbade



Igår när jag var som mest hungrig och sugen kom A hem med en kasse svensk mat som hans kollega köpt på Ikea. Så fort jag såg Singoallakexen visste jag att det var kört. Jaja, det var väldigt gott och det var ju ändå midsommarafton. Inte hela världen. Fick göra fredags till min godisdag istället.

Idag var vi på jakt efter vigselring. Det är totalt omöjligt att hitta en ring som går ihop med den ring jag har nu. Det blir för mycket bling helt enkelt. Trodde aldrig jag skulle säga det, men så är det faktiskt. Antingen får jag köpa en väldigt enkel ring (buhuhu) eller helt enkelt köpa två nya ringar. Bilden ovanför är en bild på min förlovningsring ifall någon har nåt bra tips på en ring som skulle passa till den.

Idag när jag tittade in hos slaktaren hittade jag plötsligt fläskfilé. Min glädje hade inga gränsar. Rusade ut till A och ropade högt att "tjohoooo de har fläskfilé här". Tydligen hade jag saknat det väldigt mycket. Ska laga till det om en stund och ser verkligen fram emot det. Jag hittade ingen ring, men jag hittade fläskfilé. Mums!

Trevlig midsommar!

Här i England firar de inte midsommar, så det är en helt vanlig fredag här. Känns ganska skönt faktiskt. Har aldrig varit särskilt förtjust i midsommar. Mest känt mig stressad över att man ska göra nåt.

Tjuvvägde mig (såklart) i morse och det verkar inte bli nån bra invägning den här veckan. Inte så förvånande efter förra veckans -1,9 men det känns surt ändå. Önskar att det kunde gå lika fort som det gjorde från början. Riktigt hungrig har jag varit hela dagen också fastän jag har varit sysselsatt med att träna och klippa gräset. Tack och lov är det ett program om övervikt på tv ikväll. Det brukar göra det lättare att hålla sig borta från kylskåpet. Ska nog fixa utväxten ikväll också så att jag har nåt att göra. Allt för att inte stoppa i mig sånt jag inte borde.

Trevlig midsommar!

Trögt

Nej nu känns det trögt alltså. Är så trött på allt som har med diet att göra. Känns som att motivationen är helt bortblåst, men jag är alldeles för tjurig för att ge upp. Jag kämpar på fastän det känns jobbigare än vanligt. Har i alla fall storstädat huset idag och det kändes skönt att få rensa lite.

Choklad

Jag har ätit choklad! På en måndag!!! Totalt oväntat kan jag säga. Vaknade i natt av att mitt blodsocker var väldigt lågt. Svetten rann, kunde knappt gå och än mindre tänka. När jag tillsist tagit mig ner i köket och öppnat kylskåpet tog jag en bit choklad och åt snabbt upp den. Det var först efteråt jag kom på att jag ätit choklad. Jaja, får träna extra hårt idag och vara extra duktig med dieten.

Hade lite före och efterbilder uppe här igår. Fick en massa snälla kommentarer på Familjeliv som gjorde mig jätteglad. Tack så mycket!

Bra invägning och shoppingdag med Camilla

Jag var helt chockad när jag ställde mig på vågen för veckans invägning och hade gått ner 1,9 kilo. Supernöjd. Äntligen börjar det röra på sig igen. Min mamma var så gullig när hon såg mina bilder och sa att jag garanterat kommer att komma i klänningen jag ska gifta mig. Hoppas hon har rätt.

Idag har jag varit och shoppat med en svensk tjej som bor här i trakterna. Det var jätteroligt. Så himla skönt att få tjejsnacka lite och särskilt på svenska. Köpte en en rosa bikini, Hello Kittysockor och inpackning. Satt och kollade när hon åt lunch på McDonalds. Blev inte så sugen som jag hade trott faktiskt. Jag är fokuserad nu.

Kul..... och konstigt

Nu måste det synas att jag gått ner i vikt, för folk är inte riktigt säkra på om det är jag eller inte. Det är ju lite kul..... och konstigt. Sambons kollega hade sett mig på stan och tyckte att jag såg fantastisk ut. Hon undrade hur jag burit mig åt för hon vill själv gå ner i vikt. Känns konstigt att jag skulle vara den som ger råd och inte får råd. Det är också kul... och konstigt.

Ikväll lider jag verkligen. Fredagskvällar är de värsta kvällarna. Just tagit en kopp te och det hjälper ju lite. Men väldigt lite. Har solat idag, så jag orkade bara träna en liten stund. Sol gör mig alltid helt slut och orkeslös.

Hjälp!

Fick ett brev idag där jag blev kallad till en intervju om varför jag är i England och sånt. Jag blev livrädd. Har ju sett alla program om gränspolisen här och de är inte direkt snälla. A skrattade gott åt mig och sa att det är normalt. Att jag bara behöver ta med mig passet och att jag ska  få information om deras arbetsförmedling och sånt. Hoppas det. Sedan när jag läste brevet igen så såg jag ju förstås att det inte var från polisen och att det faktiskt stod om arbetsförmedlingen. Jag är världens bästa på att jaga upp mig själv.

Har just kört en timmes crosstrainer och det kändes bra. Benen är hårda, men har fortfarande fett utanpå musklerna som jag vill ha bort bort bort.

Svininfluensan

Kroppen gör ont, jag svettas som en gris och får värsta blodsockerfallen hela tiden. Mår inte alls bra. Sambon stoppade om mig så snällt och påpekade att folk bara några mil härifrån har svininfluensan. Tack så mycket!

Igår var det fint väder, men jag vågade inte gå ut för att jag väntade på ett paket. Väntar fortfarande. Hatar att vänta, man vågar knappt gå på toaletten för det är ju precis då de brukar komma. Så fort man satt ner rumpan så knackar det dörren. Undrar varför det alltid är så?

Hur kan de gifta sig så snabbt på tv?

I filmer och tv-serier kan de alltid gifta sig samma dag som de bestämmer sig. De behöver bara hitta en klänning och ring så är allt klart. Varför är det inte så i verkligheten? Sitter och kontaktar folk och läser på hela dagarna för att alla papper ska vara klara innan bröllopet. Fast det kanske är för att vi är från olika länder. Svenska myndigheter flippar alltid ut för att han inte har ett svenskt personnummer.

Känner mig ganska nöjd efter helgen. Har verkligen varit ovanligt duktig med både motion och mat. Dels för att sambon käkade upp min choklad när jag var på övervåningen, men jag har faktiskt varit lite duktig av mig själv också. Hoppas att min duktiga helg ger resultat på vågen tills nästa invägning.


Åh nej, jag har Charlie Chaplins ögonbryn

Jahapp, så har jag lyckats igen. Skulle färga ögonbrynen och var så trött på att det för det mesta inte blir nån större skillnad att jag lämnade färgen i lite längre än vanligt. För länge! Först tänkte jag att det blev lite väl mörkt, men att det nog skulle funka om jag sminkade mig med mascara på ögonfransarna för att väga upp det lite. Allt eftersom timmarna gick blev de dock ännu mörkare. Nu ser jag ut som stulit Charlie Chaplinsögonbryn.

Igår skulle vi titta på kostym till A. Den första han provade var perfekt. Han var så stilig. Tänk om man vore man och kunde hitta kläder så lätt och snabbt.

Den har veckans invägning var ingen höjdare. Bara 0.5 kilo och jag var jättebesviken. Det lustiga var att jag för ovanlighetens skulle faktiskt kände mig lite mindre den här veckan. Får väl hoppas att det är muskler eller vätska som gjort att jag inte gått ner mer och att nästa veckas invägning blir desto bättre.

Bokat och klart

Nu är datum för bröllop och resan till Sverige bokad. Vi gifter oss den 8:e augusti. Allt har plötsligt blivit så verkligt. Det är en massa att fixa fastän vi försöker att hålla allt till ett minimum och även en massa kilon att gå ner. Har fortfarande värsta ångesten att jag inte ska komma i min klänning. Tänk!!!!

Vaknade tidigt i morse för att vänta på brevbäraren. Vid 10 kom han äntligen med paket  från mamma med svenska böcker, tuggummi och godis. Jag blev såååå glad. Imorgon ska jag unna mig lite zoo-godis och njuta av livet.

Bling bling



Hittade den här underbara ringen på nätet och blev galet förtjust i den. Idag var jag och tittade på den i affären, men blev lite besviken. Den såg så liten ut i verkligheten. Nåväl, nu vet jag i alla fall hur jag vill att min vigselring ska se ut. Bara att ge sig ut och leta.

Sol

Igår sken solen igen, men eftersom jag fortfarande var röd och öm kändes det inte som nån bra idé att sola mer. Bestämde mig för att vara klok och stanna inne, men det tog inte lång stund förrän hjärnan började tänka dumma tankar. Det är nog inte så farligt om jag bara är ute en timme. Det går nog bra om jag mest solar baksidan för där är jag inte lika bränd. Lite sol muntrar nog upp mig. Kan bara säga en sak: Jo det är så farligt, nej det går inte bra att mest sola baksidan och nej sol muntrar inte upp mig när den skinnflår mig. Idag är det molniga engelska vädret tillbaka igen. Känns tråkigt, men vid närmare eftertanke är det kanske bra för en rödbränd räka som jag.

RSS 2.0